Ryanair rankaisee taas paikattoman lipun ostajia

Lähtöselvitykseen käytettävissä oleva aika lyhenee neljästä päivästä 48 tuntiin niiltä, jotka eivät ole maksaneet paikkalipusta.

AIDAN CRAWLEY
Ryanair rankaisee taas paikattoman lipun ostajia
Ilona Tyystjärvi

Halpalentoyhtiö Ryanair haluaa kannustaa lentolipun ostajia maksamaan istumapaikasta.

Lähtöselvityksen aikaa lyhennetään niiltä Ryanairilla lentäviltä, jotka eivät ole maksaneet paikkavarausta. Aika lyhenee neljästä päivästä 48 tuntiin. Uudistus tulee voimaan kesäkuussa, kertoo brittilehti Guardian.

Viimeksi vuonna 2016 lähtöselvityksen aikaa lyhennettiin viikosta neljään päivään. Rangaistuksen voi välttää, jos maksaa etukäteen tietystä istuinpaikasta. Paikka maksaa kolme dollaria, eli noin 3,5 euroa, ja 15 dollaria, jos haluaa enemmän jalkatilaa. Maksamalla tietyn paikan saa jopa 60 päivää aikaa lähtöselvityksen tekemiseen.

Ryanair todennäköisesti tavoittelee uudistuksella lisää tuloja paikanvarauksesta.

Irlantilainen lentoyhtiö perustelee sivuillaan, että uudistus antaa enemmän aikaa valita mieluisa istuinpaikka niille, jotka ovat siitä etukäteen maksaneet.


Kommentit (11)

  • valveutunut yksilö

    Onko vielä ihmisiä jotka kehtaavat matkustaa lentokoneella?

  • Nimetön

    En ole ennen kuullut että lentokoneessa on seisomapaikkoja sen käsityksen saa kun lukee jutun otsikon

    16.5.2018 | 14:12 | Ilmoita asiaton kommentti.

    Kyllä tämä samainen Ryanair on sitäkin takavuosina väläyttänyt. Muutama viimeinen penkkirivi pois ja sinne vain jotain sellaista mistä voisi nousussa ja laskussa pitää kiinni.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio