Pirkanmaa

Ruovesi haluaa irtisanoa johtajapappinsa – kirkkoneuvosto puoltaa

Mira Metsälä
Ruovesi haluaa irtisanoa johtajapappinsa – kirkkoneuvosto puoltaa

Ruoveden kirkkoneuvoston mukaan johtajapappi on rikkonut virkavelvollisuuksiaan.

Sirkka Iso-EttalaRuovesi

Ruoveden seurakunnan kirkkoneuvosto on antanut lausunnon Tuomiokapitulille. Se koskee Ruoveden johtajapapin Markku Simulan mahdollista irtisanomista.

Kirkkoneuvoston mukaan Simula on rikkonut virkavelvollisuuksiaan liittyen työturvallisuuslain kohtiin. Työturvallisuuslain 28 pykälässä tarkoitetaan häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, josta on aiheutunut terveydelle haittaa tai vaaraa.

Kirkkoneuvoston mukaan johtajapappi on tehnyt Ruovedellä paljon hyvää työtä, mutta tästä huolimatta edellytyksiä viran hoidon jatkamiseen ei ole.

Kirkkoneuvoston lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Anita Viljanmaa (sit) esitti, ettei perustetta irtisanomiselle ole, koska yhtään huomautusta tai varoitusta ei ole johtajapapille annettu. Häntä kannatti Hanna Kymäläinen-Rikkonen (sd).

Äänestys päättyi 9–2. Viljanmaa ja Kymäläinen-Rikkonen jättivät eriävän mielipiteen. Tuomiokapituli päättää irtisanomisesta viimeistään toukokuussa.


Kommentit (16)

  • Nimetön

    Kuka seurakuntaa johtaa, jos ei kirkkoherra? Kuka vastaa työntekijöiden hyvinvoinnista, jos kirkkoherrakin on vain pahoinvoiva työntekijä? Kirkkovaltuuston 19 jäsentä vai kirkkoneuvoston 11 jäsentä? Lähes samat poliittiset päättäjät kuin kunnassakin.. Onpas rakennettu suuri poliittinen hallintohimmeli pieneen seurakuntaan.

  • Nimetön myös

    Kirkkoherrakin on työntekijä, mutta eniten hän on esimies ja seurakunnan johtaja. Käsitykseni mukaan ovat työntekijät seurakunnassa vaihtuneet useasti, mutta silti ongelmat pysyneet samana. Ja jos tämäkin asia on ollut tiedossa Ruovedellä jo pidemmän ajan, ei tilanteen voida olettaa kehittyneen äkisti.

    Kauanko aikaa pitäisi antaa? Jos nyt jo ollut pidempään virkavapaalla, luulisi siinä olleen aikaa riittämiin. Ruovesi-lehden jutussa kirkkoherra on kiistänyt kaikki häntä kohtaan esitetyt väitteet ja vuorostaan syyttää työntekijöitä ajojahdista. Kysynkin, miksi johtaja haluttaisiin vaihtaa jos hän olisi hyvä ja häneen olisi luottamus? Miksi tuomiokapituli olisi itse lähtenyt selvittämään asiaa työpaikkaselvityksessä saatujen tulosten pohjalta jos tilanne ei olisi vakava?

    Viimeinen tuomiohan on tulossa toukokuussa, joten silloin viimeistään selviää, mikä on asiassa totuus.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio