Pirkanmaa

Runkovesijohdon murtuminen katkaisi vedet liki 100 taloudelta Parkanossa

Kymmeniä vuosia vanha putki hajosi itsekseen, korjaaminen kestää useita tunteja iltamyöhään asti.

Aulis Alatalo
Runkovesijohdon murtuminen katkaisi vedet liki 100 taloudelta Parkanossa

Kaivannon pohjalla Pasi Likolammi etsi himaniittiputkea jossa runkovesi kulki. Tomi Varto auttoi pumpun kanssa.

Aulis AlataloAamulehti, Parkano

Lähes 100 taloutta ja Luken tutkimusasema Parkanon Kairokosken alueella jäivät ilman vettä perjantaina iltapäivällä, kun vanha runkovesijohto murtui itsekseen.

Korjauspaikka Käenmäentien ja Aaltosenkadun kulmassa on niin hankala, että asukkaat joutuvat hakemaan ruokavetensä Parkanon paloaseman vedenjakelupisteestä Fennokadulta myöhään iltaan asti.

Noin kello 13 runkoputki alkoi vuotaa Aaltosenkadun liittymän lähellä ja repesi niin pahasti, että korjaajien oli suljettava verkosto laajalta alueelta. Vasta yli kolmen tunnin urakoinnin jälkeen vesilaitoksen miehet pääsivät kiinni varsinaiseen vuotokohtaan.

Aulis Alatalo
Pasi Likolammi teki töitä montussa.

Pasi Likolammi teki töitä montussa.

–Löytöpaikka on selvä, mutta samalla alueella on paljon muutakin kuin vesijohto. Valitettavasti kymmeniä vuosia vanhalle runkoputkelle ei ole toistaiseksi ollut uusintasuunnitelmaa. Samanlaisia runkojohtoja on korjattavaksi pitkin Parkanon taajamaa, maanrakennusmestari Mika Toropainen miettii.

Vesijohdon ja siitä lähtevien putkihaarojen lisäksi kaivuualueella on huomattava määrä sähkökaapeleita, viemärit ja dataverkosto, joten työ montussa on varsin hidasta. Kairokosken seudulla on enimmäkseen omakoti- ja rivitaloja.

Aulis Alatalo
Korjauspaikka oli hankala.

Korjauspaikka oli hankala.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio