Pirkanmaa

Rönnin Kesäteatteri aikoo kattaa katsomonsa – Huvikeskukseen yli 350 paikkaa sateelta suojaan

Kantri ry puoltaa 80 000 euron Leader-tukea yhteensä 160 000 euron kustannuksiin.

Jorma Huovinen / Aamulehti
Rönnin Kesäteatteri aikoo kattaa katsomonsa – Huvikeskukseen yli 350 paikkaa sateelta suojaan

Eräjärven työväen näyttämön taloudenhoitaja Reijo Kahelin ja 351 hengen katsomo, joka katetaan kevään 2018 aikana.

Jorma HuovinenAamulehti, Eräjärvi

Eräjärven Työväen Näyttämön taloudenhoitaja Reijo Kahelin harppoo lumihangessa Rönnin Kesäteatterin katsomopenkeillä. Vielä tällä hetkellä kesäteatterin 350 istuinpaikkaa ovat kesät talvet taivasalla, mutta eivät toivon mukaan enää tulevan kesän jälkeen.

Eräjärveläinen näyttämö haluaa vastata katsojakyselyissä alituiseen esiin nousseeseen kysymykseen: onko teatteri katettu? Kesän 2017 alhaiseksi jääneen katsojamäärän syyksi arvioidaan nimenomaan katetun katsomon puutetta.

–Lähiseudulla kaikissa muissa kesäteattereissa on katettu katsomo, mikä saattaa Rönnin epäedulliseen kilpailutilanteeseen, arvioi Kahelin.

Maanpäällisille anturoille rakennettavan katoksen sekä uusien wc-, suihku-, vaatepesu- ja kuivaustilojen hankekustannuksiksi arvioidaan 160 000 euroa.

Kantri ry puoltaa katos- ja huoltorakennusinvestoinnille 80 000 euron Leader-tukea.

Talkootyötä ja joukkorahoituskampanja

Talkootyön osuudeksi hankehakemuksessa on arvioitu 13 000 euroa, mikä tarkoittaa vähintään 500 tunnin talkoita ja 100 tuntia kone- ja erityisosaamista vaativaa työtä.

–67 000 euron omarahoituksen järjestämiseksi organisoidaan tarvittaessa joukkorahoituskampanja esimerkiksi paikallisena haastekeräyksenä, suunnittelee Kahelin.

Joukkorahoitukseen osallistuu myös Eräjärven Urheilijat ry, joka omistaa koko Rönninsalmen kulttuuri- ja matkailualueen.

Tilat palvelevat myös veneilijöitä

Rönnissä on urheiluseuran ylläpitämä satama, missä on varattujen venepaikkojen lisäksi myös vierasvenesatama sekä Koskikulkuri Oy:n polttoaineiden myyntipiste ja septitankkien tyhjennyspiste.

Uudet suihku- ja peseytymistilat palvelisivat myös Rönnissä yöpyviä veneilijöitä, teatteriharrastajia ja Rönnin kesäravintolaa.

Rakennushankkeessa valmistuvat katoksen yhteyteen myös nykyistä laajemmat äänentoisto- ja tekniset tilat teatteriesityksiä ja muita järjestettäviä tilaisuuksia varten.

Rönninsalmen kulttuuri- ja matkailuareena

Eräjärven Rönni aloitti tanssipaikkana vuonna 1949.

Vuonna 1980 perustetun Eräjärven Työväen Näyttämön (ETN) kesäteatteri käynnisti toimintansa vuonna 1990.

Vuonna 1995 kesäteatteri siirtyi nykyiselle paikalleen ja vuonna 1996 siellä otettiin käyttöön nouseva, selkänojallinen 351-paikkainen katsomo.

Katsomon istuin- ja selkänojaosien laudoitus uusittiin vuonna 2016 näyttämön omalla kustannuksella ja talkootyöllä.

Vuodesta 1990 alkaen on esitetty yksi teatterinäytelmä kesässä. Esityksiä on ollut kaikkiaan 400 kertaa ja katsojia noin 60 000.

Kesällä 2018 Rönnin Kesäteatterissa fiilistellään Antti Tuurin hurmaavia Kesäpaineja. Näytelmässä seurataan nuoren painijamestarin valintoja painiseuran ja nuoren morsiamen välillä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio