Rikos

Rikosoikeuden professori Raisa Räisäsen katoamisen muuttamisesta murhatutkinnaksi: "Poliisille on tullut ilmi seikkoja, joiden vuoksi se olettaa asiaan saatavan selvyyttä"

POLIISI
Rikosoikeuden professori Raisa Räisäsen katoamisen muuttamisesta murhatutkinnaksi: "Poliisille on tullut ilmi seikkoja, joiden vuoksi se olettaa asiaan saatavan selvyyttä"

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen pitää vahvimpana tutkintalinjana taksinkuljettajan kertomusta, jonka mukaan Raisa Räisänen olisi matkannut miehen seurassa Tampereen Multisiltaan ja ollut kylmissään ja peloissaan.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen uskoo, että poliisi on saanut tamperelaisen Raisa Räisäsen katoamisen tutkinnassa ilmi seikkoja, jotka tukevat rikosnimikkeen muuttamista murhaksi.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime viikolla, että poliisi aikoo muuttaa Raisa Räisäsen katoamisen tutkinnan murhatutkinnaksi, jos tapaus ei selviä ensi vuoden lokakuuhun 2019 mennessä. Räisäsen katoamisesta tulee tällöin kuluneeksi 20 vuotta.

Tappo vanhenee rikoksena 20 vuodessa, mutta murha ei koskaan.

–Ei rikosnimikettä vain sillä perusteella voi muuttaa, että alkuperäinen rikosnimike vanhentuu. Rikosnimikkeitä kyllä muutetaan, mutta tällöin poliisille on tullut tutkinnan aikana ilmi seikkoja, jonka perusteella se voi olettaa asiaan saatavan selvyyttä. Poliisi haluaa pitää jutun avoimena siltä varalta, että tapaus jonakin päivänä selviää. Jos juttu olisi täysin pimeä, tutkinta olisi pitänyt lopettaa, Tolvanen arvioi.

–Ruumista ei ole löytynyt, josta voisi päätellä väkivallan, Tuominen perustelee poliisin aietta Aamulehdelle.

Tuominen on tapauksesta vaitonainen, mutta toteaa, että poliisilla on syitä jatkaa tutkintaa.

"Tyttö lämmittelee käsivarsiaan reisien välissä ja on peloissaan"

Tuominen sanoo MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa pitävänsä vahvimpana tutkintalinjana taksinkuljettajan kertomusta, jonka mukaan Raisa Räisänen olisi matkannut Tampereen Multisiltaan ulkomaalaistaustaisen miehen seurassa. Tuominen pitää taksinkuljettajan kertomusta varmantuntuisena.

Poliisi on tuloksetta etsinyt Multisillan alueen maastosta mahdollisia hautapaikkoja, kaikuluodannut erään lammen ja puhuttanut asukkaita Multiojankatu 28;ssa, jonne taksikyyti päättyi.

–Tuohon aikaan, kun on nollakeli ja lähes talviolosuhteet ja tyttö kulkee käsivarret paljaana ja lämmittelee käsivarsiaan reisien välissä ja on hyvin peloissaan, tämä kaikki sopisi, että kyseessä on tämä kadonnut henkilö, Tuominen lausahtaa MTV:lle.

Hän ei pidä todennäköisenä, että Räisänen olisikin esimerkiksi hukkunut vesistöön eikä hänen katoamiseensa liittyisi henkirikosta.

–Onhan se mahdollista, mutta kyllä Suomessa näin lähellä asutuskeskusta ihminen löytyy, jos hän kuolee. Pitäisin todennäköisempänä, että Raisa Räisänen on joutunut sellaiseen seuraan, joka on halunnut hänet kätkeä kuoleman jälkeen, Tuominen toteaa Rikospaikka-ohjelmassa.

16-vuotias Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustasta lokakuun 16. päivänä 1999.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • KosmosBosmos

    Kaipa sitä nyt kuitenkin kannattais hakea jostain vähän kauempaa ku lähipusikoista? Autolla ruumis kuitenkin on viety jonnekin. Rikollinen mieli on kuitenkin niin tyhmä, ettei etäisyys liene kovin monia kilometrejä murhapaikasta ja usein se paikka on tullut murhaajalle jotenkin aiemmin elämässänsä tutuksi. Ei sitä mielellään edes rikollinen visko ruumiita ihan minne sattuu, siis silloinkaan kun ruumis löydetään helposti.

  • Vesku

    Hyvä Erich.
    Mihinkä kohtaan Raisa Räisäsen katoamista käsittelevää uutista kommenttisi liittyy?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio