Rehtori vertasi seksuaalista häirintää kouluruokaan MOT:ssä: ”Pitää vain kestää" – Kunta hyllytti ja päättää mahdollisista potkuista ensi viikolla

Kärsämäen Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen rinnasti Ylen artikkelissa kouluruoan ja seksuaalisen häirinnän.

Helena Laakso / Alma Median arkisto
Rehtori vertasi seksuaalista häirintää kouluruokaan MOT:ssä: ”Pitää vain kestää" – Kunta hyllytti ja päättää mahdollisista potkuista ensi viikolla

Rehtori hyllytettiin häirintää koskevien kommenttiensa takia. Kuvituskuva.

Samppa Rautio

Kärsämäen Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen on hyllytetty Yleisradion MOT:n artikkelissa antamiensa kommenttien vuoksi. Artikkelissa Pesonen vertasi häirintää kouluruokaan näin:

–Onko kouluruoka hyvää tai pahaa? Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää. Ei sillä, että hyväksyisin seksuaalista häirintää, mutta sellaista se nyt vaan on.

Lisäksi Pesonen kommentoi aihepiiriä alatyylisiä ilmauksia käyttäen.

Kärsämäen kunnanjohtaja Esa Jussilan ja sivistysjohtaja Ira Toppisen allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan, ettei Kärsämäen kunta hyväksy seksuaalista häirintää. Kunta sanoutuu täysin irti rehtori Pesosen lausunnoista seksuaalisen häirinnän sietämisestä ja hyväksymisestä.

–Koulujen tulee olla kaikille lapselle ja nuorelle turvallisia – minkäänlaista kiusaamista, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa emme hyväksy.

Jussila vahvistaa, että kunnanhallitus päättää mahdollisista potkuista ensi viikon maanantaina.

Kunta kertoo tiedotteessa käynnistävänsä välittömästi toimenpiteet, joilla varmistetaan ja turvataan terveen ja jakamattoman koskemattomuuden asenneympäristö koulun johtamisessa ja kehittämisessä.

–Haluamme varmistaa hyvän, tasapainoisen ja turvallisen oppimisympäristön lapsille sekä nuorille Kärsämäen kouluissa.


Lue myös nämä


Kommentit (20)

 • Nimetön

  ”Näyttää siltä, että jokainen, joka sanoo tai tekee jotain moitittavaa, joutuu heti ajojahdin kohteeksi ja työttömäksi. Pieninkin lipsahdus johtaa julkiseen ”lynkkaukseen”. Nämä punavihreät mielensäpahoittajat rakentavat dystopiaa kovaa vauhtia. Milloin järki voittaa?”

  ”Suomen kunnissa on menossa ”etninen” puhdistus. Totuudenpuhujat ja realismin ymmärtävät laitetaan kylmästi pihalle tehtävistään.”

  Kyse ei ole siitä, että rehtori ei olisi puhunut totta tai kuvannut todellisuutta. Kyse on siitä, että hän teki sen tavalla, joka selvästi vähättelee ongelmaa, jopa hyväksyy sen. Seksuaalista häirintää ei ole ”kestettävä”, ei edes kun sitä vastaan tehdyt toimet ovat menneet jonkin abstraktin pisteen yli. Jos rehtori on toista mieltä, hän ei sovi virkaan, jossa hänen tehtävänsä on turvata niiden lasten koskemattomuus ja koulussaolo, jotka ovat hänen vastuullaan. Virasta voi hyllyttää, jos viranhaltijalla ei vaadittavia edellytyksiä. Itse en päästäisi omaa pientä lastani kouluun, jonka rehtorilla olisi vastaava asenne.

 • Nimetön

  ”Amerikkalaisten Me Too – kiihkokampanja on meillä ottanut ylikierroksia jo niin, ettei normaali elämä ole enää mahdollista.”

  Onko seksuaalinen häirintä mielestäsi normaalia? Siinä vaiheessa, kun se nähdään normaalina käytäntönä jota voi vähätellä, on se myös hyväksytty. Me Too -kampanja kaikessa komeudessaan vaatii yksinkertaisesti tällaisen häirinnän loppua, sen normalisoinnin loppua, ja tiettyä sivistyksen tasoa ympärilläolijoilta. Mutta jos nämä asenteet mielestäsi haittaavat normaalia elämää niin… iik.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio