Tampere

Ratikka myllää bussiliikenteen: Pysäkkejä poistuu ja reitit vaihtuvat – muutokset tulevat voimaan jo ensi maanantaina

Ruuhka-aikoina Raatihuoneen editse ja Puutarhakatua alkaa kulkea bussi joka toinen minuutti.

Krista Karppinen
Ratikka myllää bussiliikenteen: Pysäkkejä poistuu ja reitit vaihtuvat – muutokset tulevat voimaan jo ensi maanantaina

Osa Hämeenkadun bussiliikenteestä siirtyy uudelle reitille maanantaina. Hämeenpuiston suuntaan ajavat bussit ja taksit alkavat kiertää Hämeenkadun ajamalla Keskustorilta Raatihuoneen editse Puutarhakadulle. Niille aidataan tilapäinen ajoväylä busseja varten.

Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Tampereen raitiotien työmaa muuttaa joukkoliikenteen kulkureittejä merkittävästi ensi maanantaista, 19. maaliskuuta alkaen.

Idästä Hämeenkatua länteen eli Hämeenpuistoa kohti ajavat bussit siirtyvät Keskustorilla uudelle reitille. Ne alkavat ajaa Tampereen Raatihuoneen editse Aleksis Kiven katua ja kääntyvät sitten Puutarhakadulle, mistä ne etenevät Hämeenpuistoon ja kaartavat pääkirjasto Metson edestä Pirkankadulle.

Raatihuoneen edustalle aidataan tilapäinen ajoväylä joukkoliikennettä varten.

Muutokset tarkoittavat, että ruuhka-aikoina Puutarhakadulla kulkee noin 30 bussia tunnissa eli bussi joka toinen minuutti.

Järjestelyt ovat voimassa vähintään tämän vuoden ajan. Niiden vuoksi tarkistetaan autojen pysäköintiä ja huoltoliikenteen käytäntöjä Puutarhakadulla. Puutarhakadulla saa liikkua myös yksityisautoja.

Muutokset eivät vaikuta bussien aikatauluihin, vaan vain reitteihin ja pysäkkeihin.

Tuulensuun korttelista itään päin eli kohti Keskustoria suuntaavat bussit ajavat edelleen Hämeenkatua pitkin.

Bussipysäkkeihin tulee muutoksia

Bussimatkustajille muutokset tarkoittavat, että Hämeenkadun bussien pysäkit poistuvat Kuninkaankadun ja Keskustorin väliseltä osuudelta yhtä pysäkkiä lukuun ottamatta.

Puutarhakadulle ei tule yhtään bussipysäkkiä.

Suositeltavia bussin vaihtopaikkoja keskustassa ovat Koskipuisto, rautatieasema, Metson kirjaston pysäkki ja toki edelleen Keskustori.

Pysäkeillä on isot opasteet.

Lue myös tämä:

Osa busseista alkaa ajaa ahdasta reittiä Keskustorin suihkulähteen vierestä: Ratikkatyöt muuttavat bussireitit Tampereella

Hervannassakin reitit ja pysäkit siirtyvät

Myös Hervannassa bussiliikenne alkaa kulkea ensi maanantaina, 19. maaliskuuta kiertoteitä pitkin Hervannan valtaväylän kautta.

Insinöörinkatu on suljettu autoliikenteeltä Orivedenkadun ja Opiskelijankadun väliltä sekä Lindforsinkadun ja Teekkarinkadun väliseltä osuudelta.

Lisäksi Insinöörinkatu muuttuu yksisuuntaiseksi Orivedenkadun ja Kanjoninkadun välillä.

Taksit siirtyvät Duon kauppakeskuksen edestä Lindforsinkadulle.

Bussilinjat 3, 5 ja 32 siirtyvät kauppakeskus Duon toiselle puolelle eli näiden linjojen busseihin pääsee Hervannan valtaväylän puoleisilta pysäkeiltä.

Linjat 3 ja 5 ajavat Orivedenkadun sillan kautta Insinöörinkadulle.

Myös linja 38:n reitille tulee muutoksia.

Rautatietunnelissa muutoksia

Ratikkatyömaa tuo muutoksia paitsi bussiliikenteeseen, myös muulle liikenteelle. Itsenäisyydenkadulla rautatietunnelissa liikenne siirtyy ensin huhti-toukokuussa kulkemaan pohjoista tunnelia Keskustoria kohti ja eteläistä tunnelia Kalevaa kohti.

Loppukesästä liikenne kulkee molempiin suuntiin pohjoisaukossa, koska ratikkatyömaa valtaa toisen kulkuaukon.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Vihreät Huom

    Jos olisi avattu Viistokatu ,niin NYSSEJEN kulkema reitti olisi lyhentynyt 200 kilometriä vuodokaudessa ? Kun se 200 kilometriä ajetaan suihkukaivoa kiertämällä saamme taas pakokaasut Raatihuoneelle ????

  • -A-

    Kuinkahan paljon tuo vanha ja arvokas suihkulähdeparka kärsii tärinästä ym. tämän rumban seurauksena?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio