Raskain mielin puoluekokoukseen saapunut valtiopäiväneuvos Vistbacka: Siniset ja perussuomalaiset voivat vielä yhdistyä

Raimo Vistbacka pitää täysin mahdollisena, että siniset ja perussuomalaiset voisivat tulevaisuudessa yhdistyä. Se voisi hänen arvionsa mukaan tapahtua yksien tai kaksien eduskuntavaalien jälkeen.

Tomi Vuokola
Raskain mielin puoluekokoukseen saapunut valtiopäiväneuvos Vistbacka: Siniset ja perussuomalaiset voivat vielä yhdistyä

Raimo Vistbacka (oik.) ja puolustusministeri Jussi Niinistö sinisten puoluekokouksessa Tampereella.

Aki TaponenTampere

Perussuomalaisten perustajiin kuulunut valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka (sin.) saapui uuden puolueensa Sinisen tulevaisuuden ensimmäiseen puoluekokoukseen raskain mielin.

–En olisi uskonut, että vielä toisen kerran pitää olla perustavassa kokouksessa. Tiedän, mikä se työ on. Se ei ole helppoa, rivijäsenenä kokoukseen osallistuva Vistbacka sanoi.

Vistbackan mukaan sinisten pitää edestä rauhallisesti pienin askelin eikä pidä ärsyyntyä uutta puoluetta vastaan tulevasta kirjoittelusta.

–Olen sanonut, että kun aika kuluu ja entisestä puolueesta lähtee muutamia kellokkaita, joille ei mikään kelpaa, sitä ei vielä koskaan tiedä, vaikka oltaisiin saman lipun alla.

Vistbacka pitää siten täysin mahdollisena, että siniset ja perussuomalaiset voisivat tulevaisuudessa yhdistyä. Se voisi hänen arvionsa mukaan tapahtua yksien tai kaksien eduskuntavaalien jälkeen.

Hän uskoo tulevansa jatkossakin toimeen perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon kanssa.

–Siellä on vain muutamia änkyröitä.

Vistbacka on joutunut kesällä tapahtuneen puoluehajaannuksen jälkeen kovan arvostelun kohteeksi joidenkin perussuomalaisten taholta.

–Taas toissa viikolla hyökättiin minua ja entistä piirisihteeriä vastaan Ilkan mielipidepalstan jutulla, jossa ei ollut oikein mitään perää, hän kertoi.

Vistbacka liittyi sinisiin vasta puoluekokouksen alla osin tämän kirjoituksen ärsyttämänä. Hän johtaa edelleen puhetta perussuomalaisten tukisäätiössä.

–Etenemme säätiössä sen sääntöjen mukaan. Ei kai puolue (perussuomalaiset), joka saa vuodessa monta miljoonaa puoluetukea kaipaa sellaisen säätiön rahoja, joka ei pysty maksamaan edes kokouspalkkio.

Tomi Vuokola
Sinisen tulevaisuuden ensimmäinen puoluekokous alkoi lauantaina Tampereen virastotalolla.

Sinisen tulevaisuuden ensimmäinen puoluekokous alkoi lauantaina Tampereen virastotalolla.


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Hyvä, että viimeisetkin roskat kävelevät itsekseen roskakoriin. Toivottavasti Vistbackan visio uudesta yhdistymisestä ei koskaan toteudu. Epäilen, että Vistbackan vision taustalla on ajatus säätiön asioista. Se kun ei voi noin vain loikata tukemaan sinistä tulevaisuutta.

  • Nimetön

    Siniset tuskin ovat enää puoluerekisterissä kaksien eduskuntavaalien jälkeen ja persutkin ovat marginaalinen pikkupuolue. Todennäköisesti populistipuolueidn sarjaan syntyy uusia liikkeitä, mutta kokonaisuudessa koko pipulistien kenttä on jatkossa aika hajallaan ja mitään jytkyjä tuskin on odotettavissa lähiaikoina. Persut ja siniset hallituksessa on koettu ja huonoksi havaittu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio