Räppäri Mikael Gabriel kärysi huumeista – vietti yön putkassa ja meni sitten esiintymään lastenjuhliin

Näin räppäri kirjoitti Facebook-sivullaan: "Nyt minun on aika katsoa peiliin ja kantaa vastuu teoistani. Anteeksi."

Kimmo Penttinen/Aamulehden arkisto
Räppäri Mikael Gabriel kärysi huumeista – vietti yön putkassa ja meni sitten esiintymään lastenjuhliin

Mikael Gabriel kertoi polttaneensa kannabisätkän tiistaina.

Mia PeltolaHelsinki

Räppäri Mikael Gabriel kärysi keskiviikkona kannabiksesta ja vietti yönsä poliisin pahnoilla. Poliisin suojista mies suunnisti perinteisiin Helsingin pormestarin itsenäisyysjuhliin, jotka järjestettiin neljäsluokkalaisille. Tieto huumekärystä tuli juhlien järjestäjille vasta artistin esiintymisen jälkeen.

Mikael Gabriel kertoi huumekärystään Facebook-päivityksessään torstaina. Räppärin mukaan poliisi pysäytti hänet auton ratista.

–Poliisi teki minulle huumetestin, joka näytti positiivista kannabiksen osalta.

Mies kertoi, että hänet vietiin kuulusteluihin Pasilan poliisivankilaan. Mies vietti yönsä sellissä.

–Poltin sätkän tiistaina illalla ennen nukkumaanmenoa, enkä ajatellut asiaa lähtiessäni seuraavana iltana rattiin, vaikka tiedostan sen näkyvän veressä pitkään vaikutuksen lakattua, Mikael Gabriel kirjoitti.

"Kaupunki ei hyväksy huumeiden käyttöä"

Putkasta päästyään artisti suuntasi koululaisille tarkoitettuun itsenäisyysjuhlaan, jossa hän oli tähtiartistina.

–Kiitän poliisia yhteistyöstä, jonka avulla pääsin tänään esiintymään minulle todella tärkeään Helsingin pormestarin itsenäisyysjuhlaan, Mikael Gabriel kirjoitti.

Juhlien järjestäjille tieto huumekärystä tuli ikävänä yllätyksenä.

–Helsingin kaupungilla ja juhlan tuottajalla ei ollut etukäteen tietoa tapahtuneesta, eikä sen vuoksi mahdollisuutta muuttaa tilaisuuden ohjelmaa, Helsingin kaupunki tiedotti sivuillaan.

Kaupunki tähdensi, ettei se hyväksy huumeiden käyttöä.

Mikael Gabriel pyysi Facebookissa huumesekoiluaan anteeksi.

–Nyt minun on aika katsoa peiliin ja kantaa vastuu teoistani. Anteeksi.

Mikael Gabriel on ensi keväänä mukana MTV:n X Factor Suomessa. MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo sanoi Ilta-Sanomille torstaina, että kanava on pettynyt tapahtuneeseen ja asiasta tullaan keskustelemaan artistin kanssa.

STT ei tavoittanut torstai-iltana Helsingin poliisista jutun tutkintaa tuntevaa viranomaista haastatteluun.


Kommentit (3)

 • BudHopper

  Kaikkein eniten on syytä häpeillä, kun joutuu työnsä puolesta ruikuttamaan anteeksipyydellen muilta, vaikka ei olis ees mitään aihetta.

  Kenen elämää MG: n kannabiksen käyttö on oikeasti häirinnyt?
  Kuinka hän on hankkinut kannabiksen…ryöstänyt lähikaupan tai ohikulkijan, varastanut tavaraa vai tehnyt ihan älyttömästi rehellistä työtä, että voi ostaa itse kannabiksensa?

  Mitä liikennerikkomukseen tulee, niin, jos MG:n lausunto edellisenä iltana polttelusta pitää paikkansa, niin hän ei ole syyllistynyt edes rattijuoppouteen, koska thc (kannabiksen psykoaktiivisesti vaikuttava aine) poistuu elimistöstä n. kuuden tunnin kuluttua käytöstä.

  Kannabis on päihde, joka on haittavertailussa alkoholia, tupakkaa ja jopa kahvia (riippuvuus) haitattomampi aine.

  Oletko juuri sinä muka tarpeeksi tahraton heittämään ensimmäisen kiven?
  https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/keskeiset-kasitteet/paihteiden-riippuvuus-vertailu

 • Nimetön

  Helsingin poliisissa on näemmä muodostunut villitys julkkisten bongailuun. Aika outoa on myös joutua viettämään yö laitoksella tämän tason jutusta, ja varmaankin hykertelevät tyytyväisenä, kun saivat tällä keikaltamyöhästymiskiristyksellä artistin ihan itse kertomaan julkisuuteen tapauksesta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio