Rakkauden etsiminen netistä voi tulla kalliiksi – tee nämä 7 asiaa ennen tunnuksen luomista

Nettideittailu kasvattaa suosiotaan, mutta deittipalveluihin liittymisessä kannattaa olla tarkkana. Liittymisehdot voivat yllättää ikävästi.

Jussi Leinonen / Alma Median arkisto
Rakkauden etsiminen netistä voi tulla kalliiksi – tee nämä 7 asiaa ennen tunnuksen luomista

Nettideittailu on levinnyt kaikkiin ikäluokkiin. Deittipalvelun valitsemisessa kannattaa olla tarkkana.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Ilmaiseen nettideittipalveluun kirjautumisessa voi piillä esimerkiksi kestosopimuksen vaara. IIlmaisena markkinoitu nettideittipalvelu voi yllättää, kun kokeilujakso muuttuukin yhtäkkiä maksulliseksi, eikä tilin irtisanominen olekaan helppoa tai nopeaa.

Euroopan kuluttajakeskus on laatinut ohjeet turvalliseen nettideittailuun. Keskus varoittaa, että deittipalveluihin liittymisessä kannattaa olla hyvin tarkka, sillä riski joutua pitkäaikaiseen, maksulliseen sopimukseen on suuri. Deittipalveluita koskevat 14 päivän peruutusoikeus, mutta sen jälkeen tilistä eroon hankkiutuminen voi olla hankalampaa.

Tee nämä 7 asiaa ennen palveluun rekisteröitymistä:

1. Tarkasta kenen kanssa asioit ja mihin maahan yritys on rekisteröitynyt. Kannattaa tarkastaa, löytyykö yritykseltä muita yhteystietoja kuin postilokero. Euroopan kuluttajakeskuksen mukaan luotettava toimija kertoo kattavasti yhteystietonsa ja sopimusehdot.

2. Etsi hakukoneella muiden kokemuksia deittipalvelusta.

3. Tarkista palvelun ehdot, hinta ja jäsenyyden kesto. Usein profiilin luominen ja palveluun liittyminen on ilmaista, mutta palvelun käyttö voi olla maksullista. Koejäsenyys muuttuu lähes aina maksulliseksi kokeiluajan loputtua. Et voi vapautua sopimuksesta ja sen maksuvelvollisuudesta sillä perusteella, että et ole lukenut ehtoja.

4. Tarkista, voiko palvelun irtisanoa myöhemmin. Usein nettideittipalvelut jatkuvat automaattisesti, jos et irtisano tiliäsi sopimuksessa listatulla tavalla. Älä klikkaa Hyväksyn yleiset sopimusehdot -valintaa, jos et ole lukenut ehtoja.

5. Tarkasta maksuvaihtoehdot. Maksa luottokortilla, jos mahdollista. Jos nettideittipalvelua tarjoava yritys ei esimerkiksi vastaa maksupalautusvaatimukseesi, voit kääntyä myös luottokorttiyhtiön puoleen.

6. Käy rekisteröitymisen jälkeen läpi tilausvahvistus.

7. Mikäli ongelmia tulee, ota palveluntarjoajaan yhteyttä sähköpostilla. Voit myös olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan tai Euroopan kuluttajakeskukseen.


Kommentit (2)

  • köp

    Se on kumma, että tuollaisia huijarifirmoja ei saada lailla ja valvonnalla kuriin.

  • Match.com siellä sinun rahasi turhaan on.

    Yleensä nettideittipalvelut tarjoaa ilmaista rekisteröitymistä eikä kokonaan ilmaista palvelua. Kannattaa olla tarkkana ilmauksissa. Kokeilemani match.com tarjosi ilmaisen profiilin, mutta en voinut esim. vastaanottaa viestejä ilmaiseksi. Käytännössä palvelu oli siis täysin maksullinen, koska sillä ei tehnyt mitään maksamatta. Minulle alkoi tulla ilmoituksia siitä, että minua odottaa monia viestejä. Maksoin 80 euroa nähdäkseni ne viestit, jotka osoittautuivat pelkäksi roskapostiksi. Palvelu ei siis edes suodattanut roskaposteja pois, koska se halusi myydä ihmisille roskaa. Toivottavasti Bill Gates nautti huijatuista rahoistani. Minä huolehdin siitä, ettei Microsoft saa minulta enää euroakaan. (Palvelu oli ainakin silloin Microsoftin omistama).

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio