Ulkomaat

Putin kommentoi Skripalin myrkytyksestä epäiltyjä – väittää kaksikkoa siviileiksi

Britain Metropolitan Police
Putin kommentoi Skripalin myrkytyksestä epäiltyjä – väittää kaksikkoa siviileiksi

Putinin mukaan Aleksander Petron (vas.) ja Ruslan Boshirov eivät ole agentteja.

Alma MediaAamulehti

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kommentoinut Ison-Britannian tuoreita epäilyjä ex-agentti Sergei Skripalin myrkytyksestä. Putinin mukaan Britannian viranomaisten nimeämät epäillyt ovat siviilejä, eivät tiedustelupalvelun henkilöstöä eivätkä rikollisia.

–Tiedämme keitä he ovat, olemme löytäneet heidät, Putin kommentoi BBC:n mukaan keskiviikkona.

Britannian viranomaiset nimesivät epäillyt Aleksander Petroviksi ja Ruslan Boshiroviksi. Britannia uskoo kaksikon työskentelevän Venäjän tiedustelupalvelu GRU:lle.

Putin kiistää tämän, sillä hänen mukaansa miehet ovat siviilejä. Putinin mukaan he toivottavasti kertovat tarinansa julkisuuteen pian.

–Tässä ei ole mitään erityistä, ei mitään rikollista, vakuutan teille. Näemme lähitulevaisuudessa, Putin sanoi.

Entinen Venäjän agentti Skripal ja hänen tyttärensä Yulia myrkytettiin Britannian Salisburyssä maaliskuussa, mikä on aiheuttanut diplomaattisen kiistan etenkin Venäjän ja Ison-Britannian välille. Venäjä kiistää osallisuutensa myrkytyksiin.

BBC kertoo, että Britannian poliisin mukaan virkavallan hallussa on riittävästi todisteita venäläismiesten syyttämiseen. Heidän uskotaan matkustaneen Venäjältä Britanniaan maaliskuun alussa 2018 venäläisillä passeilla.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Pekka Puupää

    Luuleekohan Putin ihan tosissaan, että joku uskoo hänen väitteeseensä? Ikävä kyllä, mutta täytyy myöntää, että jos jostakin löytyy Putiniin uskovia, niin ainakin Suomesta löytyy sellaisia pöljiä.

  • Nimetön

    ”Vakuutan teille.”
    Putin

    Sanoo mies jolta en ostaisi vakuutusta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio