Tampere

Postin vakuutus ei korvaa varastettuja paketteja – Enni Rantalan 150 euron arvoiset urheiluvaatteet vietiin: "Meni vähän tunteisiin"

Posti on neuvonut asiakkaita olemaan yhteydessä paketin lähettäjään ja kysymään, onko varastetusta tuotteesta mahdollista saada korvausta.

Emil Bobyrev
Postin vakuutus ei korvaa varastettuja paketteja – Enni Rantalan 150 euron arvoiset urheiluvaatteet vietiin: "Meni vähän tunteisiin"

Tamperelainen Enni Rantala oli tilannut Yhdysvalloista urheiluvaatteita 150 eurolla. Hän ehti odottaa pakettiaan kuukauden ajan, kunnes selvisi, että se oli varastettu.

Markus MäkiAamulehti

Postin noutopisteeseen murtauduttiin viime viikolla torstain vastaisena yönä Tampereen Hervannassa. Murron kohteeksi joutunut noutopiste toimii postinjakelun yhteydessä kauppakeskus Duon läheisyydessä. Tutkinnanjohtaja Marja Kiiski kertoo, että noutopisteestä on anastettu tietokoneen keskusyksikkö, työkaluja, 14 puhelinta ja 92 pakettia.

–Tekijöiden henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa, Kiiski sanoo.

Lue myös:Postin noutopisteeseen murtauduttiin Hervannassa – Parisataa pakettia vietiin

Postin vakuutus ei korvaa

Tamperelainen Enni Rantala oli tilannut Yhdysvalloista urheiluvaatteita 150 eurolla. Hän kävi jo viime viikon torstaina hakemassa pakettia, mutta toimipiste oli suljettu murron vuoksi. Oveen oli jätetty käsin kirjoitettu lappu, jossa kerrottiin, että asiasta on tehty rikosilmoitus.

Kun Rantala meni tiistaina uudestaan hakemaan pakettiaan, selvisi, että se oli varastettu.

–Postin työntekijä tyrkkäsi käteen lapun, jossa sanottiin, että Posti pahoittelee tapahtunutta. Kuulemma mikään vakuutus ei korvaa ulkopuolisen tekemää vahinkoa. Hän ehdotti, että olen yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön tai siihen yritykseen, jolta olen tilannut tuotteen, Rantala sanoo.

Rantala oli odottanut tilaustaan kuukauden ajan. Hän on ottanut yhteyttä paketin lähettäjään, mutta sieltä ei ole vielä tullut vastausta.

–Meni se vähän tunteisiin. Omaan korvaan kuulostaa hassulta, että Postilla ei ole vakuutusta varkautta vastaan. En ymmärrä, miksi minun pitäisi maksaa vahingosta.

Vaatteita ja elektroniikkaa

Hervannan Postin noutopisteen ryhmävastaavan Terhi Väisäsen mukaan tällä hetkellä on tiedossa sata kadonnutta pakettia. Niistä 60 on tunnistettu, mitä ne sisälsivät ja kenelle ne oli lähetetty.

–Paketeissa oli paljon vaatteita, elektroniikkaa sekä kännykän suojalaseja ja -kuoria. Keräämme tiedot ylös ja välitämme ne poliisille, jotta asiakkaiden ei tarvitse tehdä erillistä rikosilmoitusta, Väisänen kertoo.

Väisäsen mukaan asian selvittäminen on tuottanut harmaita hiuksia Postin työntekijöille. Posti on neuvonut asiakkaita olemaan yhteydessä paketin lähettäjään ja kysymään, onko varastetusta tuotteesta mahdollista saada korvausta. Postin oma vastuuvakuutus ei kata ulkopuolisen tekijän aiheuttamia vahinkoja.

–Arvotavaraa sisältäville paketeille on suositeltavaa ottaa aina erillinen vakuutus lähetyksen yhteydessä, Väisänen sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (92)

 • Vastuun pakoilua

  Mitä se auttaa kun sanotaan, että on lähettäjän vastuulla? Joskushan se lähettäjä on samanlainen köyhä yksityishenkilö kuin vastaanottajakin. Kummallakaan ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tavaran asianmukaiseen suojaukseen.
  Kyllä tässä ainoa taho, jolla on rahaa on se, joka on vahingon aiheuttanutkin käyttämällä viime vuosisadan tasoa olevaa suojausta. Lasiovet, eikä edes valvontakameroita tai hälytyslaitteita tuollaisessa ghettoympäristössä on kuin luuta ovea vasten.
  Herätkää postin pahvit!

 • Nimetön

  Kyllähän sitä äkkiä olettaisi, että Posti olisi vastuussa lähetyksistä, ja niin pääsääntöisesti onkin, mutta:

  Postilaki 415/2011

  50 § 1. mom.

  ”Postiyritys vapautuu vahingonkorvausvastuusta, jos se näyttää vahingon aiheutuneen seikasta, jota postiyritys ei ole voinut välttää ja jonka seurauksia se ei ole voinut ehkäistä.”

  Tämän tulkinnasta tässä kai nyt lienee kysymys. Onko murto toimipisteeseen sellainen seikka, jota ei ole voitu välttää ja jonka seurauksia ei ole voitu ehkäistä? Jos toimitilan lukitukset yms. ovat olleet asiallisesti hoidetut niin hyvin kuin kohtuudella voidaan edellyttää, varmaankin katsotaan, että tätä ei ole voitu välttää.

  Mutta jos joku haluaa asiasta taittaa peistä, voidaan tähän hakea ratkaisu oikeusasteista tietenkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio