Talous

Porista Helsinkiin ja Tukholmaan liikennöinyt lentoyhtiö Nextjet konkurssiin – kaikki tulevat lennot on peruttu

Vesa Saivo
Porista Helsinkiin ja Tukholmaan liikennöinyt lentoyhtiö Nextjet konkurssiin – kaikki tulevat lennot on peruttu

Nextjetin lennot on konkurssin myötä peruttu.

Pasi Mattila

Porista Helsinkiin ja Tukholmaan lentänyt Nextjet on hakeutunut konkurssiin.

Yhtiö perui kaikki lentonsa keskiviikosta kello 13 eteenpäin.

–On hyvin valitettavaa, että hallitus on joutunut tekemään tämän päätöksen. Erityisesti matkustajillemme, joihin tämä vaikuttaa suoraan ja samoin henkilökuntaamme, toteaa toimitusjohtaja Magnus Ivarsson.

Yhtiö neuvoo matkan jo varanneita ottamaan yhteyttä matkatoimistoon tai lipunmyyjiin. Yhtiön oma asiakaspalvelu on kuitenkin tällä hetkellä suljettuna.

Porin kaupungille 150 000 euron tappiot

Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen mukaan Porin kaupungin tappio Nextjetin lentoliikennetuessa on täsmentymässä noin 150 000 euron summaan.

–Valvomme tietenkin etuamme konkurssissa. On kuitenkin todettava, että summan saaminen takaisin on epätodennäköistä.

Summa on harmillinen, mutta vielä harmillisempaa on se, että Satakunnan elinkeinoelämä on Porin kaupungin kovista ja jopa epäitsekkäistä panostuksista huolimatta jäämässä vaille lentoyhteyksiä pääkaupunkiin ja Ruotsiin.

–Tämä on masentava asia Satakunnan elinkeinoelämän kannalta.

Budjetoiduista varoista jää noin puolet yli

Luukkosen mukaan on tärkeää, ettei nyt tehdä hätiköityjä ratkaisuja.

–Ei pidä hötkyillä. Vaihtoehtoja mietitään. Meillä on strateginen valinta, että Porin lentoliikennettä ja lentokenttää kehitetään.

Luukkonen ei lähde spekuloimaan lentotoiminnan jatkajaa.

–Voimme vain jatkossa harkita millaisen toimijan kanssa yhteistyötä voitaisiin tehdä. Joka tapauksessa Porin kaupungilla on toimijoista pitkäaikainen kokemus. Takanahan ovat jo entuudestaan Finncomm Airlines ja Air100.

Porin kaupungin vuoden 2018 talousarviossa on budjetoitu 1,4 miljoonaa euroa lentoliikenteen kehittämiseen, josta noin puolet jää nyt käyttämättä. Nextjet AB:n ja Porin kaupungin tytäryhtiön Visit Pori Oy:n välisen markkinointisopimuksen oli tarkoitus jatkua toistaiseksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio