Politiikan erikoislehti pitää Jyrki Kataista yhtenä Euroopan vaikutusvaltaisimmista: "Kuin jääpala juomalasissa"

Politiikan erikosilehti pitää Jyrki Kataista yhtenä Euroopan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Noora Ojanperä
Politiikan erikoislehti pitää Jyrki Kataista yhtenä Euroopan vaikutusvaltaisimmista: "Kuin jääpala juomalasissa"

Jyrki Katainen on Politico-lehden mukaan varteenotettava seuraava Jean-Claude Junckerille.

STTWashington

Politiikan erikoislehti Politico listaa Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.) yhdeksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Katainen on sijalla seitsemän listalla ihmisistä, joiden lehti uskoo vaikuttavan ensi vuonna kaikkein eniten Euroopan tulevaisuuteen.

Politico kutsuu Kataista yhdeksi merkittävimmistä EU:n keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen uuden sukupolven johtajista ja povaa, että puolue haluaa todennäköisesti Kataisen havittelevan Euroopan komission puheenjohtajan paikkaa, kun nykyisen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kausi päättyy.

Lehden mukaan Junckerin komissiokauden onnistuminen lepää pitkälti Kataisen harteilla, sillä hänen vastuullaan ovat sekä Euroopan talous- ja rahaliiton täydentäminen että puolustusyhteistyön syventäminen. Tämä tekee Politicon mielestä Kataisesta vahvan ehdokkaan Junckerin seuraajaksi.

Lehti vertaa Kataisen olevan yhtä vakaa ja välttämätön kuin jääpala juomalasissa ja toteaa, että kylmäpäisellä vakaudella saavuttaa aivan omanlaistaan valtaa, vaikka kylmäkallen rooli ei aina niin jännittävältä vaikuttaisikaan.

Politico kertoo myös, että Katainen on kahden pienen tyttären isä ja että hän on innokas ruuanlaittaja, joka valmistaa erityisen mielellään suomalaisia ruokalajeja kuten hirvipaistia tai riistalintujen lihaa.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    ”jääpala juomalasissa” kuvaa hyvin Kataisen poliittista menneisyyttä Suomessa.
    Katainenhan lähti karkuun ennenkuin olisi sulanut,

  • Nimetön

    Taitaa olla taas yksi Suomen EU-uskovaisten haavekuvista, jotka aina välillä pulpahtavat pintaan. Kataisen ansiot Suomen politiikassa eivät anna niin vakuttavaa kuvaa, että mies olisi paikallaan Euroopan komission puheenjohtajana.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio