Poliisin nimissä tehty huijaussoittoja – Näillä kysymyksillä tunnistat valepoliisin

Anssi Jokiranta
Poliisin nimissä tehty huijaussoittoja – Näillä kysymyksillä tunnistat valepoliisin
Eero Leppänen

Lapin poliisi kertoo, että ainakin Itä-Lapissa on keskiviikkona muutaman tunnin sisässä tullut jo neljä puhelua, joissa on esiinnytty poliisina.

Lapin poliisi haluaa edelleen muistuttaa, että vaikka soittaja olisi kuinka vakuuttava hyvänsä, poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimitse.

Puhelimitse tunnuksia eivät myöskään koskaan kysy muutkaan viranomaiset tai pankit.

Suomen poliisi on vinkannut aiemmin Facebookissa, miten muutamalla kysymyksellä voi selvittää, onko kansalaiselle soittava henkilö oikea poliisi vai valepoliisi.

–Mikäli joku esiintyy puhelimessa poliisina ja epäilet hänen olevan valepoliisi, kysy soittajalta hänen nimensä ja virka-arvonsa sekä se missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten hänelle takaisin laitoksen keskuksen kautta.

Poliisilaitosten yhteystiedot löytyvät täältä: https://www.poliisi.fi/yhteystiedot.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Eikö poliisiksi naamioituneelta voi kysyä hänen suoraa virkanumeroaan, ennenkuin alkaa soitella keskuksiin ?

  • Nimetön

    ”ihan kiva vinkki. Toimiikin varmaan, jos soittelee poliisille ma – pe 8 – 16:15. Muuten voi ainakin Tampereella vaikeaa kun vaihde ei palvele.”

    Eivätpä ne poliisin tutkijatkaan tuollaisia kiireettömiä puheluita soittele ilta- ja yöaikaan. Sitä paitsi se puhelu takaisin sille poliisille voi odottaa seuraavaan virastoaikaan.

    …jos nyt tuollaiseen takaisinsoitteluruljanssiin haluaa lähteä. Mitään tarvetta sille ei ole, kun yhtään käyttää maalaisjärkeä sen suhteen millaisia asioita poliisi puhelimessa kysyy tai yleensä ottaen tietoonsa tarvitsee. Pankkitunnuksia ei esimerkiksi ikinä milloinkaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio