Noin 60 ihmistä joukkotappelussa Helsingin Kontulassa - Tappelu tapahtui islamilaisen rukoushuoneen pihalla

Noin 60 ihmistä joukkotappelussa Helsingin Kontulassa - Tappelu tapahtui islamilaisen rukoushuoneen pihalla
STT

Yksi ihminen joutui sairaalahoitoon Helsingin Kontulan perjantaisen joukkotappelun jäljiltä. Poliisi kertoo, että viisi ihmistä on otettu kiinni. Heitä epäillään törkeästä pahoinpitelystä.

–  Tappeluun osallistui kaikkiaan noin 60 ihmistä, kertoo ylikomisario Jorma Makkonen Helsingin poliisista. Makkonen toimi poliisioperaation yleisjohtajana.

Sairaalaan joutuneella oli Makkosen mukaan vammoja päässä. Muita tappelussa loukkaantuneita ei hänen mukaansa ole poliisin tiedossa.

Aseina tappelussa käytettiin Makkosen mukaan ainakin golfmailoja ja vesureita.

Motiiveista ei vielä selvyyttä

Tappelu käytiin Kontulan Sirrikujalla sijaitsevan islamilaisen rukoushuoneen piha-alueella. Lähistöllä on useita tukkuliikkeitä.

Perjantaina alkuillasta tapahtumien poliisitutkinta oli alkuvaiheessaan. Makkosen mukaan tappelun taustoista ja motiiveista ei siinä vaiheessa vielä ollut selvyyttä.

Epäselvää oli perjantaina sekin, mitä kansallisuuksia tappeluun osallistuneet edustavat. Makkosen mukaan voi pitää paikkansa, että mukana ei ollut kantasuomalaisia.

Paikalla olleen kenttäjohtajan Pasi Hyyryläisen mukaan epäselvää oli myös se, alkoiko tappelu pihalla vai rukoushuoneen sisällä.

Poliisi käytti paprikasumutetta

Yhden henkilön kiinnioton yhteydessä poliisi käytti paprikasumutetta, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela Helsingin poliisin johtokeskuksesta. Huhtelan mukaan poliisin käyttämät voimakeinot joukkotappelun yhteydessä olivat muuten lieviä.

Huhtelan mukaan ei pidä paikkaansa, että poliisi olisi Kontulassa käyttänyt paineilmatoimisia projektiililaukaisimia eli joukonhallinta-aseita. Huhtelan mukaan välineet on todennäköisesti otettu esille poliisiautosta, mutta niitä ei ole käytetty.

Tappelu alkoi poliisin mukaan iltapäivällä hieman kahden jälkeen. Poliisi sai tiedon tappelusta kello 14.16. Paikalle lähetettiin lukuisia poliisipartioita.


Kommentit (4)

  • pekka 63

    Asuin 60-luvulla pikkukillinä Kalevassa. Pellervonkadun päässä ei ollut silloin nykyisiä tornitaloja. Perhetalot ja vahvistettu Hipposkylä kävi mäestä kivisotaa ja muistan Tamperelaisen tehneen jutun kun poliisi kävi tekemässä ”rauhanneuvottelua” paikalla.

  • Nimetön

    Turvapaikka tarkoittaa Suomessa sitä, että turvapaikassa voi jatkaa siitä, mihin kotimaassa jäätiin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio