Pirkanmaa

Poliisi varoittaa: Bensa-automaateista löydetty kortin kopiointilaitteita Pirkanmaalla

Kopiointilaitteet löytyivät ABC-ketjun kylmäasemilta Pälkäneellä ja Valkeakoskella. Kopiointi- ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

Poliisi
Poliisi varoittaa: Bensa-automaateista löydetty kortin kopiointilaitteita Pirkanmaalla

Kopiointilaitteen voi havaita läpinäkyvästä korttiaukon suojapleksistä. Ilman kopiointilaitetta pleksi (muovilevy) roikkuu pystysuoraan vapaasti koskematta korttiaukkoon. Kopiointilaite nostaa korttiaukon pintaa siten, että tässä kuvassa pleksi jää viistoon nojaamaan korttiaukkoa. Kopiointilaite nousee selkeästi myös automaatin pinnasta esille.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Sisä-Suomen poliisi varoittaa, että bensa-automaateista on löydetty kortin kopiointilaitteita Pirkanmaalla. Kortin kopiointiin ja tunnusluvun kuvaamiseen tarkoitettuja laitteita on havaittu heinäkuun alussa Pälkäneellä ja Valkeakoskella. Molemmissa tapauksissa kopiointilaitteet ovat löytyneet ABC-ketjun kylmäasemilta.

Poliisi on purkanut kopiointilaitteen Pälkäneellä Sammontie 3:n kylmäasemalta 2. heinäkuuta. Valkeakoskella Mahliankatu 2:n kylmäasemalta laitteet purettiin tänään 10.heinäkuuta. Valkeakoskella kopiointilaite oli asennettu kylmäaseman molempiin bensamittareihin.

Arttu Rantakärkkä / Aamulehti
Kopiointilaitteet löytyivät ABC-ketjun kylmäasemilta Pälkäneellä ja Valkeakoskella.

Kopiointilaitteet löytyivät ABC-ketjun kylmäasemilta Pälkäneellä ja Valkeakoskella.

Poliisi pyytää juuri ennen purkamisaikaa automaateilla asioineita ihmisiä olemaan yhteydessä pankkiinsa ja uusimaan käyttämänsä maksukortit.

Jos tankkaus on tapahtunut aiemmin tai epäilee joutuneensa muualla vastaavan rikoksen uhriksi, henkilön kannattaa harkita ulkomaanostojen ostorajojen laskemista pankin kautta. Tällöin korteilla ei pysty tekemään määrätyn rajan ylittäviä ostoja ilman, että rajaa erikseen korotetaan.

Poliisi muistuttaa, että tankkaamishetkellä asiakkaan tulisi aina suojata tunnusluvun näppäily kädellään. Tunnuslukua kuvaava kamera on usein ollut asennettuna suoraan näppäimistön yläpuolelle tai sivulle.

Polttoaineasemilta löydetyt kopiointilaitteet ovat olleet teknisesti hyvätasoisia ja siten melko huomaamattomia. Kopiointi- ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

Poliisi tutkii rikoksia petoksen yrityksinä. Epäiltyjä ei toistaiseksi ole tiedossa. Havainnot tavallisuudesta poikkeavista automaateista tai epämääräisistä asennus- ja purkamistapahtumista tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

 • Nimetön

  Miten kauan poliisi epäilee laitteen olleen Pälkäneen tankkauspisteellä. Itse tankkasin juhannuksen jälkeisellä viikolla. Pitäisikö huolestua??

 • Nimetön

  Kommentoijalla 10.7.2018 | 16:40 on useita asiavirheitä:

  ABC-ketjulla ei ole mitään osuutta rikokseen. Heitä vain käytetään hyväksi. Kopiointilaitteet voivat olla yhtä hyvin Nesteen tai St1:n automaateissa. Teboilkin taisi olla vielä olemassa.

  itselläni on aivan rutiinia se, mistä on puhuttu jo monta vuotta. Peitän lukulaitteen kukkarollani aina näpytellessäni numeroita. Jos kamera saataisiin sijoitetuksi siihen suuntaan, mistä minä näppäimistöä katselen, silloin se olisi mahdollista kuvata. Mutta luultavasti alkaisin ihmetellä moista kameraa. Kovasti.

  Tyhmyydestä rangaistaan.

  Mahdollisesti asiaa ei kiirehditty julkistamaan, vaan koetettiin napata varkaat poistamassa lukulaitetta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio