Rikos

Poliisi uskoo, että tuhopoltto voi liittyä ekoterroriin – Neljä kuorma-autoa paloi täysin Valion pihassa Tampereella

Poliisilla on tiedossa, millä tavalla kuorma-autot sytytettiin.

Lukijan kuva
Poliisi uskoo, että tuhopoltto voi liittyä ekoterroriin – Neljä kuorma-autoa paloi täysin Valion pihassa Tampereella

Palo lähti etenemään kuorma-autojen etuosista.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Poliisi uskoo, että tiistain vastaisena yönä Tampereen Nekalassa tapahtunut kuorma-autojen tuhopoltto voi liittyä ekoterrorismiin. Rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista vahvistaa Aamulehdelle, että ekoterrorismi on tällä hetkellä poliisin päätutkintalinja.

–Sillä linjalla menemme tällä hetkellä vahvasti eteenpäin. Muut vaihtoehdot katsotaan sitten, jos tämä ei vedä, Kinnunen kertoo.

Toukokuussa 2016 useita autoja sytytettiin tahallaan tuleen Helsingin Myllypurossa. Tuhotyöstä otti tällöin vastuun anarkistiryhmä Wildfire Cell.

Kinnunen ei ota kantaa siihen, voisiko Valion kuorma-autojen poltossa olla kyse samasta tekijästä kuin Myllypuron tapauksessa.

Radikaalin maailmanlaajuisen eläinoikeusliikkeen uutissivusto Bite Back kertoi aiemmin tällä viikolla vastaanottaneensa nimettömän viestin, jossa otetaan vastuu Nekalassa tapahtuneesta kuorma-autojen tuhopoltosta. Sivustolla julkaistussa viestissä ei kuitenkaan suoraan sanota, että sen kirjoittaja olisi vastuussa teosta.

Sytytystapa poliisin tiedossa

Kuorma-autojen tuhopolton tutkinta on vielä vailla läpimurtoa. Poliisi ei ole saanut kiinni kahta nuorta miestä joiden nähtiin poistuvan Valion jakelukeskuksen alueelta yhden aikaan tiistain vastaisena yönä.

–Olemme saaneet vähän lisää tietoa, ja koko ajan tutkimme asiaa. Uusia vihjeitä on tullut alueella liikkuneilta kuorma-autoilijoilta. Niitä tässä nyt tarkastellaan, Kinnunen kertoo.

Kinnusen mukaan poliisilla on käsitys siitä, millä tavalla kuorma-autot sytytettiin, mutta sytytystapaa ei haluta kertoa julkisuuteen.

Kuorma-autojen tuhopoltto

Tiistain vastaisena yönä Tampereen Nekalassa sytytettiin tahallisesti palamaan neljä kuorma-autoa Valion jakelukeskuksen pihassa.

Palo lähti etenemään kuorma-autojen etuosista.

Tuhopoltosta aiheutui satojen tuhansien eurojen vahingot.

Tapausta tutkitaan törkeänä vahingontekona.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Alueelta nähtiin noin yhden aikaan yöllä poistuvan kaksi nuorehkoa miestä, jotka olivat ylittäneet ensin Ahlmanintien ja jatkaneet matkaansa kohti keskustaa.

Miehet olivat peittäneet kasvonsa jollakin tummalla vaatteella. Toisella oli päällään musta huppari tai takki ja toisella vihreä tai pastellinvärinen takki tai huppari. Molemmilla oli käsissään tyhjältä vaikuttaneet vaaleat muovikassit.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 029 544 5890.


Lue myös nämä


Kommentit (11)

  • Nimetön

    ”Eikö tällaiset luonnonsuojelujärjestöt pitäisi lailla kieltää ennenkuin joku kuolee”

    Luonnonsuojelujärjestöt ja satunnaiset sekopäät ovat kaksi eri asiaa. Tuskinpa tämän takana nyt mikään WWF on kuitenkaan.

  • Nimetön

    Tamperelaiset anarkomarkot ovat naurettavia. Tuhotaan paikkoja naamio kasvoilla ja kuvitellaan että nyt Valio lopettaa toimintansa. Tai sitten heitellään vappuna poliiseja kananmunilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio