Sää

Pirkanmaalla edelleen torstaina tuulista – Suomen maa-alueilla ei juuri koeta oikeaoppisen määritelmän mukaisia myrskyjä

Silja Viitala / Aamulehden arkisto
Pirkanmaalla edelleen torstaina tuulista – Suomen maa-alueilla ei juuri koeta oikeaoppisen määritelmän mukaisia myrskyjä

Torstaina ei Pirkanmaalla pitäisi juuri sataa, mutta sangen tuulista voi edelleen olla.

Mikko PulliainenAamulehti

Tuulinen sää katkoi keskiviikkona sähköjä eteläisessä Suomessa. Energiateollisuuden keskiviikkoillan tilastojen mukaan eniten sähköttömiä asiakkaita edellisen 24 tunnin aikana oli ollut Kirkkonummella, 4 015 kappaletta. Kakkosena tuli Sastamala 3 280 sähköttömällä asiakkaallaan.

–Torstain sää on [Pirkanmaalla] edelleen tuulinen, mutta ei aivan yhtä tuulinen kuin tänään, toteaa Forecan meteorologi Juha Föhr.

Föhrin mukaan Tampereen Siilinkarilla mitattiin keskiviikkona korkeimmillaan 18,4 m/s puuska, ja Hallissa luku oli 20,6 m/s.

Varsinaisesta syysmyrskystä ei voida puhua. Suomen kielessä myrskyn määritelmä on kymmenen minuutin keskituuli, jonka voimakkuus on yli 21 metriä sekunnissa.

–Tämä on merialueiden terminologiaa, Föhr kertoo.

Moisiin tuulilukemiin ei Suomen maa-alueilla juurikaan ylletä, poikkeuksena tunturialueet. Sen sijaan myrskypuuskia maa-alueilla mitataan, mutta tällä termillä viitataan vain kolmen sekunnin keskituuleen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio