Pirkanmaa

Perheyrityksen varastorakennus paloi pahoin Pälkäneellä ja aiheutti mittavat vahingot – Yrittäjä ei lannistunut: "Kun kompastuu, on välittömästi noustava ylös"

Pälkäneen Puulevyn varastorakennuksen yläkerta paloi pahoin sunnuntai-iltana. Perheyritykselle koituu todennäköisesti suuret tulonmenetykset palosta.

Emil Bobyrev
Perheyrityksen varastorakennus paloi pahoin Pälkäneellä ja aiheutti mittavat vahingot – Yrittäjä ei lannistunut: "Kun kompastuu, on välittömästi noustava ylös"

Palo syttyi tehtaan toisessa päädyssä, jossa vanha varastorakennus. Siellä oli suuri osa tehtaan valmiista tuotteista varastossa.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Pälkäneen Puulevy oy:n toimitusjohtaja Antero Kortetjärvi heräsi maanantaihin huonosti nukutun yön jälkeen. Iso osa puulevy-yrityksen valmiista puulevyvarastoista paloi käytännössä maan tasalle sunnuntai-iltana, kun yrityksen 300-neliömetrinen varastorakennus syttyi palamaan.

Sammutustyöt keräsivät runsaasti yleisöä:

 

Kortetjärvi seurasi itse tulipalon sammuttamista sunnuntaina, ja kertoo, että meni tunteja ennen kuin uni tuli silmään.

Kortetjärvi ei osaa sanoa, millaisesta summasta tarkalleen puhutaan, mutta hän arvioi alustavasti, että palo aiheutti ainakin muutaman sadantuhannen euron menetykset.

–Varastohalli meni aivan tasaiseksi. Siellä oli puulevyjä jonkin verran varastoituna sekä silloin tällöin käytössä olevia koneita.

Maanantaina pelastuslaitos lopetti raivaustyöt ja vastuu kiinteistön seurannasta siirtyi Kortetjärvelle.

Emil Bobyrev
Palon sammuttamiseen osallistui noin 50 henkilöä. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Palon sammuttamiseen osallistui noin 50 henkilöä. Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä.

Yrittäjä ei lannistu

Noin 1 500-neliöinen tehdasrakennus jäi pystyyn, joten Kortetjärvi kertoo, ettei ole lannistunut. Seurauksia palosta tulee kuitenkin olemaan.

–Pystymme kyllä jatkamaan, mutta varastot jäävät vähiin vesivahinkojen ja palon takia. Toimitusvaikeuksia ainakin on luvassa.

Häntä myös huolestuttaa, miten yrityksen pakolliset maksut saadaan hoidettua.

–Töitähän tässä on tehtävä. Kun kompastuu, on välittömästi noustava ylös. Ei tässä ole muita vaihtoehtoja.

Hän lisää, että vaihtoehtona on tietenkin myös konkurssi, mutta sitä ei ole ainakaan vielä mietitty. Nyt selvitetään, miten vakuutusyhtiön kanssa asiat etenevät.

Kyseessä on kolmen veljeksen perheyritys, jossa kaksi veljeksistä toimii täyspäiväisesti. Yritys on toiminut Pälkäneellä samalla paikalla vuodesta 1995.

Palo syttyi sunnuntai-iltana

Päivystävä palomestari Johannes Valkama sanoo, että tulipalo syttyi todennäköisesti hiomakoneesta syntyneestä kipinästä kello kuuden jälkeen sunnuntai-iltana.

Palo saatiin muutamassa tunnissa hallintaan. Vaikka osa rakennuksista ja tehtaan jo valmistamista puulevyvarastoista jäi palamatta, sammutusten aiheuttamat vesivahingot aiheuttivat jonkin verran lisävahinkoa tehtaalle.

Palanut varasto oli kaksikerroksinen, noin 300-neliöinen halli, jonka yläkerta pahoin paloin.

Valkama kertoo, että tehtaan uudemmassa osassa oli automaattinen sammutuslaitteisto, mutta varastorakennus oli vanhempaa rakennuskantaa.

Paikalla oli pelastajia sunnuntaina kaikkiaan 50. Raivaustyöt kestivät läpi yön.

maps4news

Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Eikös tää sama lafka palanu lähes maan tasalle toukokuussa 2008, muistelisin…

  • Nimetön

    Niin, tällä yrittäjällä on ollut vakuutukset kunnossa ja raha-asiat kaikesta päätellen hoidettu ok, eikä tarvetta itkeä kohtaloaan ja kerätä sympatiaa niinkuin se kurulainen sahayrittäjä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio