Pirkanmaa

Paunun bussi ajoi ulos pahamaineisessa kurvissa Nokialla – Kuljettaja kertoi olevansa reitillä ensi kertaa

Onnettomuus tapahtui tiistaina alkuillasta jäisessä ja sohjoisessa Suoniementien ja Ruolahdentien risteyksessä, jossa on tiukasta mutkasta varoittavat liikennemerkit.

Minna Ala-Heikkilä / Aamulehti
Paunun bussi ajoi ulos pahamaineisessa kurvissa Nokialla – Kuljettaja kertoi olevansa reitillä ensi kertaa

Bussi ajoi pellolle Nokialla.

Tatu Airo, Minna Ala-HeikkiläAamulehti

Linjan 78 Paunun bussi on ajanut tiukan mutkan suoraksi pellolle Sarkolassa Nokialla. Onnettomuus tapahtui tiistaina alkuillasta jäisessä ja sohjoisessa Suoniementien ja Ruolahdentien risteyksessä, jossa on tiukasta mutkasta varoittavat liikennemerkit.

Hieman ennen kuutta illalla kuljettaja ja yksi matkustaja odottivat hinausautoa paikalle. Kuljettaja kertoi olevansa kyseisellä reitillä ensimmäistä kertaa.

Todennäköisesti edessä on pitkä hinausoperaatio, sillä auto on jumissa pellon puolella.

Tiedossa ei ole henkilövahinkoja.

Kohdassa on tapahtunut ulosajoja aiemminkin. Esimerkiksi viime tammikuussa Paunun bussi ajoi samassa kohdassa ulos tieltä.

Linjan 78 bussi liikennöi Nokian aseman ja Sarkolan välillä.

Katso video onnettomuuspaikalta:

 

Kommentit (12)

  • Nimetön

    Eikö liikennöitsijä voisi laittaa näille pääosin koululaisten käyttämille linjoille sellaisia busseja, joissa on turvavyöt? Nyt näitä ajetaan samoilla autoilla kuin kaupunkilinjojakin. Muistaakseni aikaisemmin koululaisia kuljetettiin paremmilla autoilla, jotka olivat eri värisiäkin kuin Tampereella ajavat bussit. Onko kyseessä jonkinlainen pienempien kustannusten hakeminen vai mistä tällainen muutos huonompaan suuntaan? Eikö lasten henki ja terveys ole kunnille ja bussiyhtiöille minkään arvoinen?

  • Koulukuljetuksia tehdään ilman turvavöitä

    Pirkanmaan useassa kunnassa kyyditään pieniä koululaisia kouluun busseilla, joissa ei ole turvavöitä. Asia ei tunnu kuuluvan kenellekään. Pienten ihmisten henki ja terveys vaarannetaan välinpitämättömyydellä tieten tahtoen.

    Poliisilta nyt ei voi tietenkään mitään turvallisuutta takaavia toimia odottaa, mutta fiksuilta opetustoimesta vastaavilta ihmisiltä toki voisi odottaa toimia, joilla vaaralliseen liikennöintiin puututtaisiin. Kouluun kun on lain mukaan pakko mennä oppivelvollisuuden ajan.

    Entä sitten, kun näissä bussionnettomuuksisa kuolee tai vammautuu pieniä koulukyyditettyjä? Siitäkään ei tässä humpuukilandiassa varmaankaan vastaa kukaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio