Patrialta uutta tietoa suomalaisliikemiehen kuolemasta Ugandassa: Rahaa ei liikkunut

Toimitusjohtaja antoi selvityksen elinkeinoministerille asiasta.

Arto Wiikari / Alman arkisto
Patrialta uutta tietoa suomalaisliikemiehen kuolemasta Ugandassa: Rahaa ei liikkunut

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi, että yhtiössä oli tehty virhe, kun suomalaisen liikemiehen annettiin markkinoida Ugandassa.

Anssi RulamoHelsinki

Valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pyysi keskiviikkona puolustusteknologiaa valmistavalta Patrialta selvitystä Uganda-tapauksesta. Patria toimitti selvityksensä ministerille jo iltapäivällä.

Patria oli antanut suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa. Noin 40-vuotias mies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

–  Kronologisessa järjestyksessä kävimme läpi tapahtumien ketjun ja avasimme ministerille myöskin sitä, mitkä meillä ovat liiketoimintakumppanien valintaprosessin kriteerit. Myöskin alustavia ajatuksia siitä, mitkä nyt meillä itsellä on jatkotoimenpiteet ja mitä tästä pitää oppia, kertoo Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo STT:lle selvityksen sisällöstä.

Isotalo on sanonut, että Patrian myyntipäällikkö teki virheen antaessaan suomalaiselle konsultille luvan käyttää yhtiön markkinointimateriaaleja Afrikan-matkallaan eikä hänellä myöskään ollut siihen valtuuksia. Isotalon mukaan yhtiön prosessi on selkeä eikä sitä ole tarvetta muuttaa, mutta tässä tapauksessa sitä ei ollut noudatettu. Ugandasta ei esimerkiksi tehty maaselvitystä.

–  Ei oltu analysoitu sitä, että onko Ugandassa oikeasti meillä potentiaalista mahdollisuutta tehdä liiketoimintaa. Kyllä tämän hetken käsitys on se, että jos olisimme selvityksen tehneet, on äärimmäisen epätodennäköistä, että olisimme Ugandaan lähteneet markkinointityötä tekemään, edes tätä vaatimatonta esitteiden jakamista, Isotalo sanoo.

Asian selvittäminen jatkuu nyt Patrian sisällä.

–  Tietenkin olemme jo keskustelleet asianomaisten henkilöiden kanssa, ja tulemme jatkamaan näitä. Nyt tässä on mennyt aika ehkä kuitenkin tähän päällä olevaan tilanteeseen ja kohuun. Toki heti täällä sisäisesti käsittelemme tämän ja ratkomme omassa järjestyksessä nämä jatkotoimenpiteet ja seuraamukset.

Patria
Patria AMV35 -taisteluajoneuvo.

Patria AMV35 -taisteluajoneuvo.

Raha ei liikkunut

Isotalo korostaa, että Patrian markkinointi ei ollut suomalaisliikemiehen Afrikan-matkan päätarkoitus. Patria ei myöskään ollut maksanut hänelle mitään eikä antanut mitään toimeksiantoa, vaan mies oli itse ollut aktiivinen Patrian suuntaan.

–  Emme ole antaneet konsultille tässä tapauksessa mitään roolia, hänellä on ollut kirjallinen lupa käyttää meidän markkinointimateriaalia kertoessaan Patriasta Ugandassa potentiaalisille asiakkaille elikkä siis päättäjille, Isotalo kertoo.

–  Olemme siis antaneet hänelle luvan olla aktiivinen.

Isotalon mukaan Patria ei normaalisti käytä markkinoinnissaan ulkopuolisia konsultteja.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Noo, sehän on selvä, että kaikki puhuvat omaksi edukseen. Patrian tehtävä on valmistaa ja myydä aseita. Liikemiehen tehtävä on tienata rahaa, ei olla hyväntekijä Patrialle. Lindenhän on ollut liikkeelä tietoliikenneasiantuntijana. Aseiden myyntiyritys jo. maihin Patrialta on miin vakava virhe, että joillekin tai ainakin yhdelle ainoa oikea toimenpide on työsuhteen päättäminen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio