Pirkanmaa

Parkanon rekkaturmassa menehtyneen kuljettajan muistoksi järjestetään hiljainen hetki perjantaina – "Turhien tiekuolemien on loputtava"

Tukkirekan kuljettaja kuoli tapaturmaisesti Parkanossa. Perjantaina hänen muistokseen järjestetään hiljainen hetki.

Aulis Alatalo
Parkanon rekkaturmassa menehtyneen kuljettajan muistoksi järjestetään hiljainen hetki perjantaina – "Turhien tiekuolemien on loputtava"

Tukkirekan kuljettaja kuoli rekan suistuttua ojaan Parkanossa viime viikon perjantaina aamupäivällä.

Niina HuuhtanenAamulehti

Parkanossa viime viikon perjantaina sattunut rekkaturma on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua. Metsätrans-lehti uutisoi, että teiden talvikunnossapidon tila on puhututtanut ihmisiä. Keskustelua on käyty paljon 11 000 jäsenen Puutavarakuljetusta Suomessa -ryhmässä.

Sunnuntaina yksi ryhmän jäsenistä, Tommi Koljonen, ehdotti, että perjantaina, mielellään puolen päivän aikaan, muut kuljettajat pysäyttäisivät autonsa minuutiksi valtatien linjapysäkille kunnioittamaan hiljaisella hetkellä poismennyttä puuautoilijaa.

–Minuutti ei ole keltään pois nykykiireessä. Sytytetään kynttilä linjapysäkille muistoksi, Koljonen kirjoittaa päivityksessään.

Koljonen toivoo jonkun silmien aukeavan talvihoidon nykytilaan.

–Miestä tämä ei tuo takaisin, mutta turhien tiekuolemien on loputtava, Koljonen kommentoi.

Metsätrans-lehti kertoo, että päivitys on kerännyt nopeasti satoja tykkäyksiä ja useat ovat kommentoineet osallistuvansa hiljaiseen hetkeen. Vaikka turma sattui puuautolle, asia koskettaa yhtä lailla kaikkea raskasta liikennettä. Monet ovatkin kertoneet ottavansa kynttilän mukaan perjantaina.

Parkanon rekkaturma sattui viime viikon perjantaina 9. helmikuuta Kolmostiellä noin 20 metrin päässä Kissakiven liittymästä, kun rekka oli tullut etelän suunnasta ja ajautunut suoraan ojaan kohdasta, jossa tie kaartuu oikealle. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 10.52.

Edit: 14. helmikuuta kello 15.30. Jutun alkuperäiseksi lähteeksi lisätty Metsätrans-lehti.


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Olen täysin samaa mieltä Jussin kanssa. Silti teiden kuntoon saa panostaa paremmin.

  • Lomamatkalainen

    Ajoin itse kyseisen onnettomuuspaikan ohi puolitoista tuntia onnettomuuden jälkeen. Alijäähtynyttä vettä oli satanut Sastamalasta asti. Vesi jäätyi ikkunaan ja tien pintaan. Keli oli siis aika surkea.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio