Ravintolat

Pariskunta myi talonsa, lopetti työnsä ja muutti asuntoautoon – Sitten yllättävä tilaisuus aukeni huutokaupassa

Kari Nahkala ja Riitta Turpeinen jättivät vanhan elämän taakseen. Nyt he pyörittävät Sevetin baaria.

Pariskunta myi talonsa, lopetti työnsä ja muutti asuntoautoon – Sitten yllättävä tilaisuus aukeni huutokaupassa

Sevetin Baari Inarin Sevettijärvellä on taas toiminnassa. Asialla ovat uudet yrittäjät. Postia Sevetin Baariin ei saatu, mutta kyläkauppa on aiempaa laajempi.

Tuija Sorjanen

Inarin Sevettijärvellä on taas baari vanhassa tutussa rakennuksessa. Uuden Sevetin Baarin avajaisia vietettiin viime lauantaina.

Vanha Sevetin Baari lopetti toimintansa pari vuotta sitten. Samalla Sevetin kylältä katosivat postipalvelut. Postipalvelujen järjestäminen ei ollut mahdollista uudessakaan baarissa, kertovat uudet yrittäjät Kari Nahkala ja Riitta Turpeinen. Syy on Postin oma hinnoittelu.

Lääkekaappiakaan uudessa baarissa ei ole, koska sellainen on jo Näätämössä.

Kauppa on kuitenkin laajempi kuin vanhan baarin kauppa. Riitta Turpeinen kertoo paikallisten olleen innoissaan siitä, että kaupasta saa nykyään muun muassa pizzaa.

Liki kaikki on uutta

Sevetin Baari on muutenkin uudistunut sitten viime näkemän. Menneestä muistuttavat ennen kaikkea Säästä – juo olutta ja Älä tuhlaa rahojasi, vaan rällää ja ryyppää ne -kyltit. Terassi on kokenut muodonmuutoksen. Notkolla roikkunut katto ja kupruillut lattia on uusittu. Terassia voi pitää lämpimänä kylmälläkin, kiitos sinne tuodun kaminan.

Alun perin keskisuomalainen yrittäjäpariskunta sai Sevetin Baarin huutokaupassa itselleen. Tätä edelsi elämänmuutos, Nahkala ja Turpeinen kertovat.

He myivät talonsa ja lopettivat silloiset työnsä ja kiertelivät muutaman kuukauden asuntoautolla neljän bichon bolognese -koiransa kanssa.

Tie vei Näätämöön – pohjoinen Lappi oli pariskunnalle tuttu monilta vaellusreissuilta. Näätämössä he ehtivät asua kuitenkin vain hetken, ennen kuin tilaisuus baarin ostamiseen aukesi.

Huutokaupassa oli Nahkalan ja Turpeisen mukaan yhteensä 17 huutajaa, mutta loppukamppailu käytiin yhden toisen ostajaehdokkaan kanssa.

–Eihän tämä kallis ollut, Turpeinen sanoo.

Uusittua baaria koristavat vanhat kyltit.

Uusittua baaria koristavat vanhat kyltit.

Suppausta ja melontaa

Uuteen baariin on tarkoitus houkutella turisteja, Nahkala ja Turpeinen sanovat. Tällä kertaa sesongit menivät kuitenkin starttirahoitukseen liittyvistä syistä ohi.

Suppauslaudat ja kanootit odottavat rannassa ensi kesän turisteja. Sauna on kunnostettu ja sen yhteyteen on tuotu palju.

Paikalliset olivat kaipailleet baaria kovasti, Nahkala ja Turpeinen sanovat. Jo se, että baarin oven ylle syttyi valo Nahkalan ja Turpeisen muutettua yläkertaan, herätti heidän mukaansa paikallisissa toivoa uudesta tulemisesta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio