Pakkanen kiristyy loppuviikosta – Ensi viikolla hytistään jopa 20 pakkasasteessa

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan pian alkavasta maaliskuusta saattaa tulla keskivertoa kylmempi.

Eriika Ahopelto
Pakkanen kiristyy loppuviikosta – Ensi viikolla hytistään jopa 20 pakkasasteessa

Talvinen sää jatkuu edelleen Pirkanmaalla.

Satu PeltolaAamulehti

Vaikka alkuviikkoon on mahtunut muutamia leudompia päiviä, jatkuu talvinen sää edelleen Pirkanmaalla.

Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että elohopea on tiistaina painunut nollan asteen tuntumaan Vaasasta Porvooseen asti ulottuvalla alueella.

–Pakkanen kuitenkin kiristyy hiljalleen ja jo perjantaina pakkasta on kuudesta kahdeksaan astetta, Rinne kertoo.

Viikonlopun aikana pakkanen kiristyy entisestään ja ensi viikon alkupuolella pakkasta on Pirkanmaalla kymmenestä jopa kahteenkymmeneen astetta. Myös sää selkenee.

Rinne kertoo, että viikonloppuna Suomea lähestyy myös voimakas matalapaineenalue, jonka osuessa kohdalle muuttaa ennustetta rajusti.

–Tästä nyt sitten riippuu aika paljon. Mikäli matalapaineenkeskus jää alkuviikolla Suomen ulkopuolella, pakkanen kiristyy. Matalapaineen ulottuessa Suomen päälle, ennusteeseen tulee isojakin muutoksia, kun taivaalta sataa kaikenlaista, Rinne kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio