Päivämäärä on nyt varmistunut: Pandat Pyry ja Lumi saapuvat pian Suomeen

Pandoja ovat vastaanottamassa muun muassa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä Kiinan suurlähettiläs Chen Li.

Kuvat: Anna Palmroth ja Jukka Salo
Päivämäärä on nyt varmistunut: Pandat Pyry ja Lumi saapuvat pian Suomeen

Pandat ovat kiinalaisilta nimiltään Huabao (vas.) ja JinBaoBao (oik.). Tämän jälkeen pandat on nimetty suomalaisittain Lumiksi ja Pyryksi.

Jenna Keto-TokoiAamulehti

Ähtäri Zoo on kertonut vihdoin tarkan päivämäärän pandapari Pyryn ja Lumin saapumiselle. Pandojen on määrä saapua Helsinkiin torstaina 18. tammikuutta. Pandat lentävät Finnairin koneella, jonka on määrä saapua Helsinki-Vantaalle kello 10 Kiinasta.

Ähtäri Zoo lähetti tänään tiistaina medialle kutsun vastaanottamaan pandoja. Tilaisuus pidetään Helsinki-Vantaan lentokentän VIP President -terminaalissa.

Samalla selvisi pandojen vastaanottokomitean sisältö. Pandoja tervehtimässä ovat muun muassa Suomen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sekä Kiinan suurlähettiläs Chen Li. Lisäksi Ähtäri Zoon hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola pitää puheenvuoron.

Lumin ja Pyryn kanssa lentävät Ähtäri Zoon intendentti Mauno Seppäkoski ja panda-asiantuntija Jukka Salo. Pandojen oma eläinlääkäri Heini Niinimäki on kertonut aiemmin, että pandoja ei ole tarkoitus rauhoittaa matkan ajaksi. Matka Kiinasta on noin yhdeksän tuntia.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio