Pirkanmaa

Oriveden ohitusonnettomuuden turmapaikalta paenneet miehet ilmoittautuivat itse poliisille – BMW:ssä matkustaneet miehet kertoivat, että he eivät kyenneet auttamaan uhria

Poliisin tutkinta kohdistuu käytettyihin ajonopeuksiin sekä siihen, onko ohitustilanteessa noudatettu lain asettamia velvollisuuksia.

Sven Hoppe / ZUMA Press
Oriveden ohitusonnettomuuden turmapaikalta paenneet miehet ilmoittautuivat itse poliisille – BMW:ssä matkustaneet miehet kertoivat, että he eivät kyenneet auttamaan uhria

BMW-merkkisen ajoneuvon matkustajat ovat ilmoittautuneet poliisille. Kuvituskuva.

Fanni Kangasvieri, Liisa KauppinenAamulehti

Oriveden 9-tien onnettomuuspaikalta paenneen BMW-merkkisen ajoneuvon matkustajat ovat ilmoittautuneet maanantai-iltapäivänä poliisille. Sunnuntaina tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa menehtyi noin 30-vuotias ulkopaikkakuntalainen moottoripyöräilijä, joka oli törmännyt vielä tuntemattomasta syystä ohitettavaan BMW-henkilöautoon sekä ajosuuntia erottavaan kaiteeseen ohitustilanteessa.

Lue myös: Poliisi epäilee Oriveden onnettomuudessa menehtyneen moottoripyöräilijän törmänneen ohitettavaan autoon – Ajoneuvo poistui paikalta apua antamatta, poliisi pyytää havaintoja auton kyydissä olleista miehistä

Moottoripyöräilijä menehtyi saamiinsa vammoihin välittömästi onnettomuuspaikalla. Ohitustilanteessa ollut BMW-merkkinen ajoneuvo oli pysähtynyt hetkellisesti tapahtumapaikalle, mutta auton matkustajien havaitessa uhrin henkilöauto oli poistunut Jämsän suuntaan.

–Kuulustelut ovat kesken. Tässä on erimielisyyttä ollut siitä, minkä takia paikalta on poistuttu niin pian, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka.

–Miehet ovat kertoneet, että eivät he kyenneet uhria auttamaan ja päättivät siksi poistua. Laki tietysti sanoo yksiselitteisesti, että vakavan liikenneonnettomuuden sattuessa paikalle pitää jäädä parhaan kykynsä mukaan auttamaan uhreja ja estää mahdolliset lisävahingot.

Uusipaikan mukaan onnettomuuspaikalla on ollut 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

–Tämä on ylittynyt, siitä ei liene epäselvyyksiä. Kuinka paljon se on ylittynyt, se on yksi tutkinnan kohde tässä vaiheessa.

Poliisi tutkii asiaa paitsi pelastustoimen laiminlyöntinä, myös törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Käytettyjen ajonopeuksien lisäksi tutkinta kohdistuu siihen, ovatko ohittaja ja ohitettava täyttäneet tieliikennelain asettamat velvollisuutensa.

Esimerkiksi ohitettavan on mahdollistettava häiriötön ohitus, Uusipaikka muistuttaa.

Aamulehti
Moottoripyöräilijän kuolemaan johtanut ohitusonnettomuus tapahtui Talviaisen liittymästä noin 4,4 kilometriä Vilkkilän suuntaan sunnuntaina aamupäivällä.

Moottoripyöräilijän kuolemaan johtanut ohitusonnettomuus tapahtui Talviaisen liittymästä noin 4,4 kilometriä Vilkkilän suuntaan sunnuntaina aamupäivällä.

Päivitetty lisätiedoilla 10.7.2018 kello 13.15.


Lue myös nämä


Kommentit (6)

  • juuei

    Tolpat ne on tavallisissa reunakaiteissakin. Tien reunoilla kasvaa joissakin paikoissa myös puita.

  • Nimetön

    Terve. Tänään ajoin liikennevirran mukana ohituskaistaa moottoritiellä ennen Hml. Yllättäen autoilijan pää ei kääntynyt, eikä vilkku toiminut, vaan lähti rinnalle ohittamaan. Onneksi Triumphissa vääntöä riittää ja kuten aina, motoristin varaustila autoilijoita kohtaan oli käytössä. Voi minkä vuoksi te autoilijat ette ajattele kuun omaa napaanne? Itsekin ajan myös autolla. Näen sitä päivittäin, piittaamattomuutta. Tänä päivänä ei ole herrasmies sääntöjä tien päällä. Ängetään väliin ja sönkätään sekaan. Villi meininki. Pientä kunnioitusta toivoisin kaikkia tiellä liikkujia kohtaan, kaikilla on kuitenkin tappavat vehkeet alla. Turvallista matkaa ja hyvää kesää kaikille. Ystävällisin terveisin: Ladybiker with Speedmaster

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio