Talous

Oriola antoi tulosvaroituksen jakeluongelmiensa takia – liikevoitosta hupenee viisi miljoonaa

Yhtiö otti syyskuussa käyttöön uuden varastonohjausjärjestelmän, jossa ilmeni ongelmia.

-
Oriola antoi tulosvaroituksen jakeluongelmiensa takia – liikevoitosta hupenee viisi miljoonaa

Oriola antoi tulosvaroituksen. Kuvituskuva.

STTHelsinki

Lääketukkuri Oriola on antanut tulosvaroituksen jakeluongelmiensa takia. Yhtiö otti syyskuussa käyttöön uuden varastonohjausjärjestelmän, jossa ilmeni ongelmia. Toimituksiin tuli keskeytyksiä ja Oriola menetti noin neljän miljoonan euron liikevaihdon. Ei-lääketieteellisten tuotteiden jakelu oli vain osittain mahdollista syyskuussa.

Oriolan mukaan häiriöistä johtuen yhtiön oikaistu liikevoitto aleni heinä–syyskuussa viidellä miljoonalla eurolla.

Taustalla olivat sekä menetetty myyntikate että työvoimakustannukset. Yhtiössä painettiin ylimääräisiä työvuoroja, jotta apteekeille, sairaaloille ja eläinlääkäreille saataisiin varmistettua lääketoimitukset.

Kustannukset rasittavat myös loka–joulukuun tulosta.

Häiriöt toimituksissa jatkuvat edelleen. Apteekkariliitto kertoi viikonloppuna, että ongelmia on ollut esimerkiksi haavanhoitotarvikkeissa ja eläinhoitotuotteissa. Oriola ei sunnuntaina osannut arvioida, milloin tilanne palautuu normaaliksi kaikkien tuoteryhmien osalta. Lääkkeiden toimitusvarmuus on parantunut.


Kommentit (3)

  • Hinta

    Lopullinen lasku Oriolalle tulee siinä vaiheessa, kun asiakkaat vaihtavat toiseen tukkuun. Nyt jo 6 viikkoa ollut ongelmia toimittaa tiettyjä tuotteita ja loppua ei näy.

  • Nimetön

    Oriolaa kyllä syytetään, mutta ei viallista ohjelmistoa toimittanutta Accenturea?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio