pirkanmaa

Opiskelijoiden aamubussi ei enää kulje Ylöjärveltä Hämeenkyröön – Ely-keskus vei bussikyytirahoituksen

Elyn hankkima ostoliikenne lopetettiin Kyrönlahdesta Karhen ja Viljakkalan kautta Hämeenkyröön.

Jorma Huovinen
Opiskelijoiden aamubussi ei enää kulje Ylöjärveltä Hämeenkyröön – Ely-keskus vei bussikyytirahoituksen

Maanantaina kello 12.30 Hämeenkyrön Kyröskoskelta Ylöjärven Viljakkalaan lähteneellä vuorolla oli lähtöpisteessä yksi aikuismatkustaja.

Jorma Huovinen

Pirkanmaan ely-keskus lopetti tänä kesänä aiemmin Länsilinjoilta hankkimansa joukkoliikennevuoron Ylöjärven Kyrönlahdesta Karhen ja Viljakkalan kautta Hämeenkyröön.

Vielä viime keväänä Viljakkalasta Hämeenkyrön F.E. Sillanpään lukioon ja ammatti-instituutti Iisakkiin matkanneet oppilaat ehtivät ely-keskuksen ostamalla vuorolla kello 8.30:ksi perille, mutta tänä lukuvuonna kyseistä vaihtoehtoa ei enää ole tarjolla.

Viljakkalan suunnasta tulee kyllä bussi Hämeenkyröön, mutta se on perillä vasta kello 8.55.

Kesään saakka ajettiin yksi vuoro Kyrönlahdesta Hämeenkyröön ja iltapäivällä toinen vuoro Hämeenkyröstä takaisin päin.

Ylöjärven joukkoliikenneasioista aiemmin vastanneen kehitysinsinööri Jussi Terosen mukaan elyn lopettamalle liikenteelle jouduttiin hankkimaan korvaavia kuljetuksia.

–Asiassa oltiin yhteydessä myös Hämeenkyröön, mutta siellä ei oltu kiinnostuneita korvaavan liikenteen hankintaan. Kyrönlahdesta ei tästä syystä ole enää suoraa yhteyttä Hämeenkyröön.

Terosen mukaan ylöjärveläisille koululaisille on yhteys Tampereen seudun joukkoliikenteen busseilla Viljakkalastakin koulutuskeskus Valoon.

"Tutkitaan vielä"

Pirkanmaan ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntijan Jukka-Pekka Valliuksen mukaan vuoron lopettamisesta tulleen palautteen takia yhteyden tarvetta vielä selvitetään.

–Kun käyttöoikeussopimus keväällä päättyi, optiota ostoliikenteen hankkimiseen ei käytetty. Vuoro kiertelee pääasiallisesti Ylöjärven puolella eli Tampereen seudun joukkoliikenteen toimivalta-alueella.

Valliuksen mukaan bussivuoroa ei ole järkevää jatkaa ainakaan aiemmassa muodossa Kyrönlahdesta saakka.

–Selvitämme nyt tarvetta Hämeenkyrön kunnan, Ylöjärven kaupungin sekä F.E. Sillanpään lukion ja Iisakin kanssa. Osapuolet keräävät tietoa, ja tutkimme asian vielä uudelleen erityisesti talvikautta varten, sanoo Vallius.

Seitsemällä autolla

Länsilinjojen hallintojohtaja Kari Keinonen sanoo yhtiön ajavan Hämeenkyrön koululaisliikennettä seitsemällä autolla muun muassa 3-tietä sekä Häijäästä ja Linnavuoresta. Kolme autoa kuljettaa lapsia kuntakeskukseen Hämeenkyrön sisällä kello 8.30:een.

–Yksi autoista lähtee Kyröskoskelta Viljakkalaan kello 8.25 ja ajaa takaisin paluukyydin, joka lähtee Viljakkalasta 8.45. Jos ely-keskus ei kustanna vuoroa, olisi luontevaa, että kunta ostaisi liikenteen. Toisen asteen opiskelijoita varten kunnalla ei siihen kuitenkaan ole velvoitetta, tietää Keinonen.

Ely-keskus tukee joukkoliikennettä tänä vuonna 2 miljoonalla eurolla, josta 1,4 miljoonaa menee ostoliikenteeseen.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Tuntuvat nämä liikenneministerit vaikeuttavan ihmisten liikkumista haja-asutusalueilla vuodesta toiseen,eivät ole siis lainkaan tehtäviensä hoidossa päteviä vaan poliittisesti valittuja pellejä !

  • Nimetön

    Linja-autot ovat autoverovapaita ja vapaat ajoneuvo- ja käyttövoimaverosta. On ihme että näin hyviä etuja nauttivaa alaa pitää tukea..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio