Tampere

Onko tässä Tampereen pahin sakkorysä? Kamera välähti yli 400 kertaa tunnissa – Poliisi: "Todella poikkeuksellista"

Paasikiventiellä välähti perjantaina kamera autoilijoille noin kymmenen sekunnin välein. Poliisin mukaan määrä on valtakunnan tasolla poikkeuksellinen.

Mikko Lindroos / Alma Median arkisto
Onko tässä Tampereen pahin sakkorysä? Kamera välähti yli 400 kertaa tunnissa – Poliisi: "Todella poikkeuksellista"

Poliisi valvoi nopeuksia Tampereen Paasikiventiellä perjantaina. Kuvituskuva.

Niina HuuhtanenAamulehti

Poliisille on jo tuttua, että Tampereen Paasikiventiellä viis veisataan nopeusrajoituksista. Ylikomisario ja poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kirjoitti Twitteriin perjantaina 20. huhtikuuta, että Paasikiventiellä oli välähtänyt kamera yli 400 kertaa tunnin aikana, kun poliisi oli paikalla tekemässä nopeusvalvontaa.

Pastersteinin mukaan pahimmat kaahaajat ajoivat lähes 100 kilometrin tuntinopeutta alueella, jossa on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

–Se on ihan huikea ylinopeus.

Pasterstein sanoo, että autoilijoilla on ollut Paasikiventiellä aiemminkin kaasujalka herkässä.

–Kaverit, jotka olivat siinä valvontaa tekemässä, ovat olleet siinä usein. He sanoivat, että aina tulee yhtä paljon.

Pastersteinin mukaan lähiviikkojen aikana paikalla aiotaan mahdollisesti tehdä useamman tunnin mittainen valvontamaraton. Nyt valvontaa tehtiin kokonaisuudessaan parin tunnin ajan.

Kaahataanko Paasikiventiellä vai onko nopeusrajoitus liian alhainen? Kerro mielipiteesi artikkelin lopussa olevassa kommenttikentässä tai lähetä sähköpostia osoitteeseen al.online@aamulehti.fi

Lisää valvontaa

Pasterstein ei itse tunne kovin hyvin Tamperetta, eikä tästä syystä osaa sanoa, mistä syystä Paasikiventiellä ajetaan ylinopeutta. Hän ei ota sen tarkemmin kantaa paikalla olevaan nopeusrajoitukseen.

–Tienpitäjä on katsonut, että 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus on perusteltu ja mehän ei lähetä sitä kyseenalaistamaan. Meidän tehtävä on valvoa ja tienpitäjä laittaa liikennemerkit.

Pastersteinin mielestä yli 400 välähdystä tunnin aikana on iso määrä, jos sitä vertaa moniin muihin paikkoihin Suomessa. Esimerkiksi Mestarintunnelissa Kehä I:llä kamera välähtää ylinopeutta ajaville 800–900 kertaa päivässä.

–Todella poikkeuksellista, varsinkin, kun kyseessä ei ole tietyömaa, vaan paikassa on ihan normaalit liikennejärjestelyt. Valtakunnan tasolla välähdysmäärät ovat todella poikkeuksellisia. Menee sinne top 5:een historiassa.

Pasterstein kertoo, että autoilijat ovat erityisen huonoja noudattamaan nopeusrajoituksia tietyömaiden lähellä.

–Ei niistä nopeusrajoituksista oikein tahdota välittää. Se on tietenkin huono juttu.

Pasterstein uskoo, että asiaa ei voida ratkaista muuta kuin valvontaa lisäämällä.

–Kun lappuja tulee kotiin ja valtio käy lompakolla, niin kyllä ajokäyttäytyminen muuttuu.

Korjaus 21.4.2018 klo 21.14: Korjattu Paasikiventie Paasikivenkaduksi.

Korjaus 22.4.2018 klo 17.46: Korjattu Paasikivenkatu takaisin Paasikiventieksi. Paasikivenkatu muuttuu Paasikiventieksi Sahasaarenkadun risteyksen kohdalla idästä päin tultaessa. Ajantasainen tiekartta löytyy Tampereen kaupungin sivuilta.


Lue myös nämä


Kommentit (152)

  • Täyttä rosvousta tää sakotus

    Kuukausi sitten 60 rajoitusalueella Turusta tullessani Aurassa kamera välähti ylinopeus 7 km tunnissa ja 170€ pikavoitto. Auton mittari näyttää kokolailla sitä 60kmh ,mutta ei anneta anteeksi edes mittarivirhettä vaikka kuinka perustelisi miksi ajoi liian lujaa.Kyllä pitäisi olla suuremmat marginaalit näissä sakottamiseen johtavissa ylinopeuksissa. kenen hyväksi nämä sakkomiljoonat menee?.Taidan tietää mutta sitä ei saa kirjoittaa eikä sanoa ääneen. Toinen rosmo on Veikkaus Oy se lypsää kansalta monenmoisien uhkapelien muodossa satoja miljoonia vuodessa ja johtajille tilipussi paisuu. Sitten tekopyhää horinaa peliriippuvuudesta ja peliongelmaisista joiden elämä on retuperällä pelaamisen takia.

  • Nimetön

    ”On outoa, että poliisilla on resursseja tällaiseen kyttäämiseen. Hervannan murha on yhä selvittämättä ja Tesoman tapauskin selvisi vain siksi, että tekijä tuli omantunnontuskiin. ”

    Jaa että niin kauan kuin on yksikin henkirikos selvittämättä, ei liikennevalvontaa tulisi suorittaa lainkaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio