Pirkanmaa

Onko tämä Pirkanmaan kamalin tie? Niin pahaa kuravelliä, että auto on vaikea saada pysymään tiellä – katso video

Tällä hetkellä ehkäpä Pirkanmaan kamalimmassa kunnossa oleva tie sijaitsee Nokialla, reilun parinkymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Karoliina Kallio
Onko tämä Pirkanmaan kamalin tie? Niin pahaa kuravelliä, että auto on vaikea saada pysymään tiellä – katso video

Sorvantie on huonokuntoinen erityisesti syksyisin ja keväisin, kertovat Pirkko Isola ja Pasi Katajisto.

Karoliina Kallio

Ajelen tuulispäänä Sorvantietä pitkin. Alkupäässä kyyti on tasaista. Asfalttipintaa on selvästikin paranneltu viime aikoina, mutta ajamisen nautinto ei kestä kauaa.

Jo muutaman kilometrin päästä ilmestyy ensimmäinen varoitusmerkki. Siinä lukee Päällystevaurio.

Hetken kuluttua silmiini osuu toinen samanmoinen. Itse asiassa siinä kyllä lukee Päällyste vaurio. No, yhteen tai erikseen, asia kyllä käy selväksi.

Meno muuttuu töyssyiseksi kutakuinkin heti sen jälkeen, kun nopeusrajoitus nousee kuuteenkymmeneen.

Sitten tein vieressä kököttävä liikennemerkki ilmoittaa, että asfaltoitu osuus päättyy pian.

Niinpä todella päättyykin. Tie muuttuu kammottavaksi kuravelliksi. Ohjaaminen käy yhä vaikeammaksi. Renkaiden alla vellova mönjä heittää autoa sinne tänne.

Oikein naurattaa ajatus siitä, että tässä voisi periaatteessa päästellä menemään kuuttakymppiä. Hyvä jos neljääkymmentä onnistuu.

Toden totta Sorvantie on yhtä kaameassa kunnossa kuin Pinsiöntie aikanaan.

 

Olen lähtenyt tälle retkelle Sorvan kyläyhdistyksen jäsenen, Pasi Katajiston kutsumana. Perillä minua odottaa myös yhdistyksen varapuheenjohtaja Pirkko Isola. Nämä kaksi ovat monen muun kyläläisen lailla perin kyllästyneitä Sorvantien surkeaan kuntoon.

Tilanne on ollut huono jo vuosien ajan. Katajisto muistelee, että tielle ajettiin tuota sopimatonta hiekkamaa-ainesta kymmenisen vuotta sitten samassa yhteydessä, kun alueella tehtiin vesijohto- ja viemäritöitä.

–Urakoitsija taisi itsekin myöhemmin myöntää, että materiaali on väärän sorttista. Se sitoo itseensä vettä, eikä päästä sitä pois.

Pasi Katajisto on valittanut Sorvantiestä moneen monituiseen kertaa tienkäyttäjän linjalle. Turhaan.

Hänelle on kuitenkin vinkattu, että mitä enemmän soittoja tulee, sitä todennäköisempää on, että asialle tehdään jotain.

Eveliina Katajisto
Tässä vellissä auton hallitseminen on jo haastavaa.

Tässä vellissä auton hallitseminen on jo haastavaa.

Pirkko Isolan mukaan tie on ihan hyvä keskikesällä, jos ei ole kovin sateista. Niinpä niin, jos. Mennyt kesä oli tunnetusti varsin märkä ja kylmä.

–Myös talvella tilanne voi olla ihan hyvä. Auraus toimii hyvin ja niin edelleen. Tosin talvetkin tuppaavat olemaan tätä nykyä melko vetisiä.

Pasi Katajiston tytär käy linja-autolla Emäkosken koulussa. Tyttö on kertonut, että jopa bussikin heittelehtii vellimäisellä tiellä. Linja-autojen pitäisi koettaa pysyä aikatauluissa. Sorvantiellä vauhtia on pakko hidastaa.

Katajisto ja Isola toivovat asiaan pikaista parannusta. Asfalttipinnan perään he eivät kuitenkaan huutele, vaan kunnon hiekkatien.

–Tällä seudulla on paljon kesämökkejä. Ei olisi kiva, jos asfalttitie kulkisi mökkialueen läpi, Isola tuumaa.

Mitä kustannuksiin tulee, kaikki kyllä tietävät, miten kallista teiden kunnossapito on.

–Mutta ei sekään kovin halvaksi tule, että täällä silloin tällöin ajetaan hiekkaa tuon vellin päälle. Hetken kuluttua hiekka painuu liejun sisään. Tekisivät ennemmin kerralla kunnon remontin, Pasi Katajisto sanoo.

Nokian kaupungin vastuu Sorvantiestä loppuu suurin piirtein Sammaliston asuntoalueen kohdalla, vähän liikenneympyrän jälkeen.

Siitä edespäin kunnossapito on ely-keskuksen heiniä.

Oletko eri mieltä? Kommentoi alle, mikä on mielestäsi Pirkanmaan kamalimmassa kunnossa oleva tie.


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Jollain tapaa pinnoitetuista teistä surkeimpia käyttämiäni ovat Hauhuuntie – Monoskyläntie Virroilla, ja toisena Helvetinkoluntien Ruoveden kunnan (?) ylläpitämä ”turistiväylä”. Molempien käyttöä tulee välteltyä ja reitti haettua toista kautta useimmiten. Välillä täytyy optimistisena käydä katsomassa, jos vaikka remonttiin olisi jo päästy. Tähän mennessä liki ainoat toimenpiteet ovat olleet nopeusrajoitusten alentaminen molemmilla pätkillä. Kummallakaan tiellä ei oikein viitsi ajaa edes nykyisten rajoitusten sallimaa vauhtia, kun tulee säälittyä auton alustaa ja renkaita. Kolmenkympin kylttejä odotellessa.

  • Nimetön

    Uutisessa taitaa olla vähän epätarkkuuksia. Ihan aluksi, onko tuo tie yleinen vai ykistyistie? Jos on yleinen, ottakaa suoraan yhteys siihen henkilöön, jonka vastuualueeseen tuo kunnassa kuuluu. Jos on ykstyistie, niin yhteys suoraan tiehoitokuntaan tai tieisännöitsijään. Sitten veikkaan että ei sinne hiekkaa ole tuotu vaan mursketta. Mutta jos alla on savipohjaista maa-ainesta, niin sinnehän se uppoaa. Ei tuossa auta kuin tien pintaosan maa-aineksen vaihto. Voi olla että joutuu kaivamaan vähän syvemmältäkin. Tekstistä saa sen kuvan, että ongelmat ovat tulleet vasta tuon edellisen johtotyön jälkeen. Näinkö on? Silloin vois kuvitella, että tien pohja on kunnossa. Kyllä niitä on huonoja teitä saatu kuntoon muuallakin. Kyllä oikeilta urakoitsijoilta konstit löytyy, kun vaan löytyy aksaja. Niin, ja sitten, jos siinä on se kuudenkympin lätkä, niin ei se ole pienin sallittu nopeus vaan yleensä järki-ihmiset ajavat sen mukaan, minkä turvallisesti voi ajaa. Muut sitten vaan valittavat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio