Ladataan
Pääaiheet 100 tuoreinta Koronavirus Live Uutiset Urheilu Hyvä elämä Kulttuuri Näköislehti Moro Mielipiteet Tähtijutut

"Olenko kaksimielinen vai...?" – Turussa arkkitehtikilpailun voitti ehdotus, joka tuo mieleen kirkkoveneen

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) järjesti uudesta opiskelija-asuntokohteesta arkkitehtuurikilpailun. Suomen suurin yksittäinen opiskelija-asuntokohde rakennetaan Turun Ylioppilaskylän alueelle. Kolme arkkitehtitoimistoa kilpaili loppukilpailussa. Työn ovat suunnitelleet Pekka Mäki , Rauno Lehtinen ja Jani Vahala arkkitehtitoimisto SIGGE Arkkitehdit Oy:stä. "Nykyisen asukastoimiston tontille sijoittuvan uuden asuntokohteen Tyyssijan tavoitteena on luoda Ylioppilaskylän alueelle selkeä toiminnallinen keskus ”Ylioppilaskylän sydän” ja vahvistaa näin kylän identiteettiä ja omaleimaista luonnetta, sekä samalla olla osana tulevaa uutta kampusaluetta" , lukee TYSin tiedotteessa. Ehdotuksen nimi on Emo. Kun katsoo rakennuksen sisäpihan muodostelmaa, voi mielikuvitusta käyttämällä huomata yhtäläisyyksiä ihmiskehon alueen muodoille – ainakin nettikansan mielestä. Turun ylioppilaskyläsäätiön kiinteistöjohtaja Ismo Aaltonen kommentoi rakennuksen antamaa mielikuvaa Aamulehdelle . –Olemme huomanneet joissakin nettikeskusteluissa, että asiaa on kovasti pohdittu. Harvoinhan taloa tuosta kulmasta katsotaan, eikä asia tullut esille, kun asiaa käsiteltiin kokouksissa, Aaltonen sanoo. –Rakennuksesta tulee todella hieno. Olemme innoissamme. Jos kaavoitus etenee suotuisasti, rakennusta aletaan rakentaa vuonna 2018. Rakennusaika on parisen vuotta eli vuonna 2020 voisi rakennus olla käytössä. Ovaalin muotoinen rakennus sijoitetaan keskeiselle tontille Turun ylioppilaskylään. Rakennukseen valmistuu noin 200 uutta opiskelija-asuntoa sekä TYS:n toimisto, ravintola, päivittäistavarakauppa ja muita liiketiloja. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 35 miljoonaa euroa. "Palkintolautakunta piti omaleimaisen ja innovatiivisen rakennuksen sijoittamista paikalle kiinnostavana ja raikkaana vaihtoehtona. Suunnitteluratkaisu eroaa olemassa olevan ympäristön kaupunkirakenteesta ja poikkeavalla massoittelulla on haluttu korostaa rakennuksen asemaa alueen merkkirakennuksena" , valintaa perusteltiin tiedotteessa.