Autot

Nyt kannattaa viedä auto pesuun – Kurakelit vaihtuvat pian pitkään pakkasjaksoon Tampereella

Autopesuloissa on todennäköisesti ruuhkaa pakkasjakson alla.

Silja Viitala
Nyt kannattaa viedä auto pesuun – Kurakelit vaihtuvat pian pitkään pakkasjaksoon Tampereella

Suurin osa autoista on nyt kuran peitossa.

Tatu AiroAamulehti

Tampereen seudulla on viime aikoina ajettu kuraisilla teillä. Ilma on ollut plussan puolella, ja autot ovat saaneet maalipintansa ylle runsaan kerroksen kuraa ja tiesuolaa.

Nyt kannattaakin harkita auton viemistä pesuun lähipäivien aikana. Ilmatieteen laitos ennustaa, että lämpötila on nollan tuntumassa tai hieman plussan puolella perjantaihin tai lauantaihin asti, mutta sen jälkeen alkaa pitkä pakkasjakso.

Lue lisää:Sää kylmenee selvästi: "Voi olla vähän reilumpiakin pakkasia" – tässä on ennuste ensi viikolle saakka

Autopesuloissa on yleensä ruuhkaa pakkasjaksojen edellä, sillä auto on kätevää pestä vielä plussakelillä, kun se ei ole jäässä eikä sitä uhkaa välitön jäätyminen. Sitten kun pakastaa, auto ei kuraannu niin helposti, vaikka suola pitäisikin isot tiet sulana.

Esimerkiksi uudenvuodenaattona 2016 Tampereella oli pitkät jonot autopesuloihin, koska kurakelit olivat juuri vaihtumassa pakkasjaksoon.

Auton pesemistä suositellaan talvellakin, vaikka se ei pysyisi pitkään puhtaana. Suola ja lika eivät tee hyvää autolle vaan vauhdittavat esimerkiksi ruostumista.

Lue lisää: 14 kysymystä talviautoilusta: Kannattaako pakkasella ajaa pienellä vai isolla vaihteella?

Lue lisää:Suurin osa suomalaisista pesee autoaan liian harvoin – Lika voi pinttyä maalipintaan


Kommentit (4)

  • Puhdas auto

    Auto pitää pestä yhtä usein, kun vaihtaa kalsarit puhtaisiin.

  • Nimetön

    Eipä näytä sääennusteen mukaan tulevan sellaisia pakkasia, että teiden suolaus loppuisi, joten pesu on turhaa jos joutuu pääteitä ajelemaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio