Norovirus iski päivystyksen henkilökuntaan keskussairaalassa – tiloja on jouduttu desinfioimaan vielä tällä viikolla

Joonas Salli
Norovirus iski päivystyksen henkilökuntaan keskussairaalassa – tiloja on jouduttu desinfioimaan vielä tällä viikolla

Norovirus ja muut ajankohtaiset tartuntataudit ovat kaataneet henkilökuntaa Satakunnan keskussairaalan päivystyksessä.

Pertti HeikkiläPori

Muun muassa ripulia ja oksentelua aiheuttava norovirus on johtanut viime aikoina moniin poissaoloihin Satakunnan keskussairaalan päivystyksessä. Useita päivystyksen lääkäreitä ja hoitajia on ollut sairaana. Poissaoloja on ollut myös influenssan ja muiden tartuntatautien vuoksi.

Päivystyksen ylilääkäri Janne Kekki luonnehtii poissaolojen määrää merkittäväksi. Tämä on näkynyt ajoittain työvuorojen järjestelyissä.

–On ollut hankala järjestää työntekijöitä tekemään vuoroja, kun toimimme muutenkin vajaalla miehityksellä. Ei ole ylimääräistä reserviä, josta ammentaisimme työvoimaa aina kun tarvitsemme. Terveenä olevat tekevät sairaitten työt, ja siltikään niitä ei saada tehtyä ajallaan.

Noroviruksen vuoksi päivystyksessä on jouduttu tehopuhdistustoimiin viime viikolla ja vielä tämän viikon alussa.

–Desinfioinnit on saatu lopetettua. Ei ole havaittu enää tarvetta, Kekki sanoo.

Noro on nyttemmin väistymässä hoitohenkilökunnan vaivoista. Edelleenkin eletään kuitenkin valtakunnallista influenssaepidemia-aikaa. Eri puolilla maakuntaa on ollut niin noro- kuin influenssaepidemioita.

–Sinänsä ei ole mikään yllätys, että hoitohenkilökunta saa tauteja, Kekki muistuttaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio