Noro-epäily: Tamperelaisen japanilaisravintolan työntekijä sairastui kesken lounastunnin – Useat asiakkaat ehtivät saada tartunnan

Tamperelaisessa japanilaisravintolassa on tullut ilmi epidemiaepäily, jonka lähde on kesken työpäivän sairastunut työntekijä.

Janne Ruotsalainen
Noro-epäily: Tamperelaisen japanilaisravintolan työntekijä sairastui kesken lounastunnin – Useat asiakkaat ehtivät saada tartunnan

Tampereella Yliopistonkadulla sijaitsevan ravintolan työntekijä sairastui lounastunnilla tiistaina 16.1.

Emilia Tykki, Nina LehtinenAamulehti

Tamperelaisen japanilaisravintolan työntekijä sairastui tiistaina 16. tammikuuta kesken työpäivän. Valitettavasti hän oli ennen oireiden alkamista ehtinyt tartuttaa myös ravintolassa lounasaikaan syöneitä asiakkaita.

Tällä hetkellä tiedossa on noin 10–20 tartuntatapausta. Kaikki ilmoitetut tartunnat ovat samalta päivältä, eikä uusia ole myöhemmin tullut.

Sairastuneilla on ollut voimakkaita oireita kuten oksentelua, vuorokauden kestävää ripulia sekä kuumeilua.

Tampereen kaupungin epidemologi Katri Jalava kertoo, että työntekijä lähti kotiin heti, kun hänen oireensa alkoivat. Tartunta oli kuitenkin jo ehtinyt tapahtua.

–Eritys on erityisen vahvaa juuri ennen kuin sairastunut alkaa oireilla, Jalava sanoo.

Epäilynä noro

Ilmoituksen epidemiaepäilystä tekivät ravintolassa sairastuneet asiakkaat.

–Asia tuli tietoomme perjantaiaamuna. Meille on tullut paljon ilmoituksia, Jalava sanoo.

Tampereella Yliopistonkadulla sijaitsevassa ravintolassa on tehty tarkastus ja otettu näytteet. Ravintola on edelleen auki normaalisti eikä sitä Jalavan mukaan ole aihetta sulkea.

Tässä vaiheessa Jalava epäilee, että työntekijä on sairastunut noroon.

–Jos kyseessä on noro, edes hanskat eivät suojaa. Olemme ohjanneet sairastuneet näytteenottoon ja lähetämme heille vielä tiedotuskirjeen tuloksista, Jalava sanoo.

Ravintoloitsija: toimimme ohjeiden mukaan

Ravintolan omistaja kertoo Aamulehdelle ravintolan toimineen ja toimivan saamiensa ohjeiden mukaan.

–Meille kerrottiin, että maanantaina, kun laboratorio on auki, kaikista työntekijöistä tullaan ottamaan näytteet. Vielä on täysin epäselvää, onko epidemia alkanut meiltä, kertoo ravintoloitsija.

Hän ei ole saanut asiakkailta valituksia tautiepäilyistä.

Lisäys: 18.1. klo 20:05 lisätty ravintoloitsijan kommentit.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Sairastunut yrittäjäpariskunta Pispalasta

    Kehuimme juuri tiistaina klo 13 jälkeen paikan henkilökunnalle, että olipas poikkeuksellisen hyvät sushit. 30h jälkeen (eli en usko ruokamyrkytykseen) molemmille kotona tauti päälle rajuna ja korkea kuume, sitä ennen pientä oireilua. Kurja tuuri, että sattui kohdalle näitä noromakeja, mutta jatkamme käyntiä jatkossakin – vahinkoja sattuu!
    Nimim. yrittäjien 6 menetettyä työpäivää ikävin juttu

  • Uhri

    Ei varmasti ole noro. Ei olen levinnyt eteenpäin kenelläkään tuntemistamme sairastuneista (10+ työkaveria)

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio