Auto ja liikenne

Nokian Renkaat aloitti valtavan testikeskuksen rakentamisen Espanjassa – alue 300 hehtaaria, keskus työllistää 40 henkeä

Nokian renkaat
Nokian Renkaat aloitti valtavan testikeskuksen rakentamisen Espanjassa – alue 300 hehtaaria, keskus työllistää 40 henkeä

Havainnekuva Nokian Renkaiden testikeskuksesta.

Jussi SaarinenAamulehti

Nokian Renkaat on aloittanut uuden testi- ja teknologiakeskuksen rakentamisen Espanjassa. Keskuksessa testataan renkaita kesäolosuhteissa.

Ensimmäiset testiradat valmistuvat ensi vuonna, ja kokonaisuudessaan keskuksen on määrä avautua vuonna 2020.

Tällä hetkellä Nokian Renkailla on testikeskukset Ivalossa ja Nokialla. Espanjan keskuksessa kehitetään korkean nopeusluokan kesärenkaita.

Testialue on 300 hehtaaria ja sille rakennetaan yli kymmenen testirataa. Radoilla tutkitaan renkaan kestävyyttä ja käyttäytymistä.

Lue myös: Nokian Renkaiden uusi testikeskus Espanjaan ei synny helposti: Yhtiö tekee kaupat 247 maapalstasta

Aluetta kiertää seitsemän kilometriä pitkä ovaalirata. Rahalla renkaita voidaan testata jopa 300 kilometrin tuntinopeudessa.

Lisäksi radoilla on mahdollista suorittaa monia renkailta vaadittavia hyväksyntätestauksia, kuten märkäpito- ja melutestejä.

Rakentamisvaiheessa projekti työllistää pari sataa henkilöä, ja valmistuttuaan 40 työntekijää.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Kuinkahan tuonne pääsisi töihin…

  • proffa

    Ompas valtava alue , eipä nuo ajoradat oikein pieneen sopisikaan alue on esim. kilometri kertaa kolme !

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio