Pirkanmaa

Nokian liittymisneuvottelut Mänttä-Vilppula-Juupajoki-sote-yhteistoiminta-alueeseen alkoivat

Kyse on kuntien välisestä yhteistyöstä sosiaali- ja terveyspalveluissa, minkä kuntalaki mahdollistaa.

Ossi Ahola / Aamulehden arkisto
Nokian liittymisneuvottelut Mänttä-Vilppula-Juupajoki-sote-yhteistoiminta-alueeseen alkoivat

Nokian nykyisessä terveyskeskuksessa on suuret sisäilmaongelmat, joten kaupunki valmistelee kokonaan uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista.

Jorma HuovinenAamulehti

Selvityshanke Nokian kaupungin mahdollisesta liittymisestä Mänttä-Vilppula-Juupajoki -yhteistoiminta-alueeseen on käynnistynyt.

Kuntien neuvottelijat tapasivat 10. huhtikuuta, ja seuraava kokous on sovittu toukokuun alkupuolelle. Kokousten välillä operatiiviset ryhmät jatkavat asian selvittämistä eri osa-alueilla.

Jo tähän mennessä on selvitelty asiaan liittyviä kriittisiä oikeudellisia kysymyksiä.

Liittymiseen ei lainsäädännöllistä estettä

Selvitysten mukaan Nokian kaupungin liittymiselle Mänttä-Vilppulan kaupungin ja Juupajoen kunnan muodostamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueeseen ei ole lainsäädännöstä johtuvaa estettä.

Kyse on kuntien välisestä yhteistyöstä, jonka kuntalaki mahdollistaa. Niin sanottu paras-puitelaki, joka velvoitti kuntia yhteistoimintaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä, ei koske tätä yhteistoimintajärjestelyä, joka on tehty lain voimassaoloajan jälkeen.

Selvitysten mukaan lainsäädäntö ei näyttäisi myöskään estävän sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamista Nokian kaupungin asukkaille Mänttä-Vilppulan kilpailuttaman hankintasopimuksen mukaan, mikäli se tehdään alkuperäisessä sopimuksessa ennakoidulla tavalla.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • No ohhoh

    Pitääkö tässä myös terveyskeskukset nimetä uudelleen hyvinvointikeskuksiksi? Ei mitään järkeä

  • Nimetön

    Kuinkas sitten suu pannaan, jos yhtymispäätöksestä valitetaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio