Pirkanmaa

Nokian Eco3-yritysalue palkittiin yhtenä kiinnostavimmista kiertotaloushankkeista

"Tunnustus kannustaa Nokian kaupunkia jatkamaan pitkäjänteistä kiertotalouden kehittämistyötä, joka yhdistää julkisen ja yksityisen sektorin sekä tutkimuksen toimijat."

Jorma HuovinenAamulehti

Nokian kaupungin bio- ja kiertotalouden Eco3-yritysalue on valittu Kiertotalouden markkinat -kategorian voittajaksi valtakunnallisessa Kuntien kiertotalouden kiinnostavimmat teot -kilpailussa.

Sitran järjestämän kilpailun palkinnot jaettiin tiistaina Kuntatalolla Helsingissä. Sitra palkitsee Nokian kaupungin 10 000 euron palkinnolla.

Kuntien kiertotalouden kiinnostavimmat teot -kilpailuun osallistui 59 kilpailuehdotusta neljässä eri kategoriassa.

Kilpailun kriteereinä olivat ratkaisun skaalautuvuus, hyötyjen todennettavuus, ratkaisun kiinnostavuus ja vaikutus kiertotalouden edistämiseen.

Tavoitteena on esitellä kuntien inspiroivimmat kiertotalouden toimet ja ratkaisut. Voittaneiden kiertotaloustekojen avulla lisätään tietoisuutta kiertotalouden mahdollisuuksista sekä skaalataan parhaita kiertotalousratkaisuja muualle Suomeen.

Liki 100 miljoonan investoinnit alueelle

–Eco3-yritysalue toteuttaa käytännön tasolla Sitran kansallisen tiekartan tavoitteita kiertotaloudessa. Se synnyttää uusia kiertotalouteen liittyviä liiketoiminta- ja innovaatioalustoja sekä luo uutta bio-, kierto- ja vesitalouden yritystoimintaa alueelle, sanoo Nokian kaupungin kehitysyhtiö Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala.

Nokian kaupunki investoi Kolmenkulman yritysalueen infrastruktuuriin noin 30 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

Bio- ja kiertotalouden ankkuriyritysten päätetyt investoinnit Eco3-alueelle ovat noin 60 miljoonaa euroa. Eco3 on myös vaikuttanut positiivisesti Nokian kaupungin organisaation ympäristö- ja kiertotaloustietoisuuden lisääntymiseen.

Kaupunki on päättänyt hankkia muun muassa ympäristöystävällisiä kaasuautoja vuoden 2018 aikana.

–Sitran tunnustus kannustaa Nokian kaupunkia jatkamaan pitkäjänteistä kiertotalouden kehittämistyötä, joka yhdistää julkisen ja yksityisen sektorin sekä tutkimuksen toimijat. Eco3-alue tukee osaltaan uutta kaupunkistrategiaa ja visiotamme olla elinvoimainen ja ekologinen kaupunki, toteaa Nokian kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tässäpä onkin mielenkiintoinen vertailukohta Tampereen kaupungin sijoituksille. Olisi hieno arvioida vaikka 30 vuoden päästä paljonko Nokian panostus teollisuuteen Eco3 hankkeen muodossa on lisännyt kaupungin vetovoimaa (ja verotuloja) vs Tampereen ratikkahanke, joka nuijittiin läpi koska se nyt vaa tahdottiin nuijia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio