Nils Torvaldsin jalat varastivat huomion presidenttitentissä – Kertoi aiemmin, että sukillakin on viesti

Tampereen yliopistolle kerääntyneen yleisön huomio kiinnittyi presidenttiehdokas Nils Torvaldsin (r.) lahkeista pilkistäviin värikkäisiin sukkiin.

Eriika Ahopelto
Nils Torvaldsin jalat varastivat huomion presidenttitentissä – Kertoi aiemmin, että sukillakin on viesti

Nils Torvaldsin sukat erottuivat joukosta presidentinvaalitentissä.

Heidi Pesonen, Essi LehtoAamulehti

Presidenttiehdokkaat saapuivat perjantai-iltana Tampereen yliopistolle Aamulehden ja Ylen vaalitenttiin.

Ehdokkaat olivat pukeutuneet pitkälti tummiin, mutta Tuula Haataisella (sd.) oli päällään valkoinen bleiseri ja Laura Huhtasaarella (ps.) vaaleat saappaat.

Pian tentin alettua katsojat huomasivat lavalle saapuneen myös hieman leikkimielisyyttä.

Illan asujen ehdoton väriläiskä ovat Nils Torvaldsin (r.) sukat, jotka näkyvät tumman puvun lahkeiden alta. Värikkäät sukat on kuvitettu sirkusteltoilla ja voimamiehillä. Sukat ovat Many Morningsin mallistosta.

Nils Torvaldsin sukat varastivat huomion vaalitentissä:

 

Torvalds on erottunut kilpakumppaneistaan värikkäillä sukkavalinnoillaan aiemminkin.

Torvalds kertoi perjantaiaamuna Kauppalehden haastattelussa, että hänen sukillaankin on poliittinen viesti. Tuolloin hänellä oli jalassaan ruotsalaisen sukkavalmistajan Happysocksin sukat.

–Ruotsalainen sukkateollisuus kärsi Kiina-ilmiöstä ihan samalla tavalla kuin suomalainen ja hävisi melkein markkinoilta. He keksivät, että tehdään värikkäitä, hauskoja sukkia ja yhtäkkiä he ovat elossa, hän sanoi lehdelle.


Kommentit (3)

 • Kukkahattusetä

  Sukkien leikkimielisyyden olisin ehkä ymmärtänyt jos kengät olisivat olleet tilaisuuteen sopivat.

  Ei kai hyvissä tavoissa mitään pahaa ole. Ei kai mikään estänyt RKP:n miestä leikkimielisyyttään esiintymästä tuutlipuvussa.

  Nyt kuitenkin valitaan tasavallan presidenttiä – onko maailman parhaimmin voivalla vähemmistöllä varaa tällaiseen ?

 • Nimetön

  Sukilla on poliittinen viesti, joten Happy Socks-sukkien käytöstä voidaan päätellä että Torvalds kannattaa köyhempien maiden riistämistä, halpatyövoiman käyttöä ja ihmioikeuksien polkemista kaupan nimissä ihan kuten kunnon suomenruotsalaiset ovat aina tehneetkin. 600:n vuoden ajan kohteena olimme me suomalaisetkin.

  ”Torvalds kertoi perjantaiaamuna Kauppalehden haastattelussa, että hänen sukillaankin on poliittinen viesti. Tuolloin hänellä oli jalassaan ruotsalaisen sukkavalmistajan Happysocksin sukat.

  Happy Socks kertoo verkkosivuillaan, että se noudattaa vastuullisuusverkosto Amforin periaatteita. Yrityksen nimeä ei kuitenkaan löydy Amforin jäsenlistalta”

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio