Rikos

Neljä reserviläistä sai syytteen karkaamisesta – jättivät saapumatta sovitusti Pirkkalan lennostoon

Katarina Sällylä / Aamulehden arkisto
Neljä reserviläistä sai syytteen karkaamisesta – jättivät saapumatta sovitusti Pirkkalan lennostoon

Syytteet luettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Arkistokuva.

Taneli KoponenAamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeudessa luettiin viime perjantaina syytteet neljälle reserviläiselle karkaamisesta. Syyttäjän mukaan miehet olivat jättäneet saapumatta Pirkkalan lennostossa pidettävään kertausharjoitukseen viime vuoden lokakuussa.

Haastehakemusten mukaan miehet olivat hakeneet vapautusta harjoituksesta, mutta sitä ei myönnetty. Syyttäjän mukaan kertausharjoituksesta poissaolosta on aiheutunut tai voinut aiheutua olennainen keskeytys koulutuksessa tai olennaista haittaa palvelukselle.

Kaikille syytetyille vaaditaan samansuuruista, 25 päiväsakon rangaistusta. Asiassa annetaan tuomiot myöhemmin.


Lue myös nämä


Kommentit (13)

  • Nimetön

    Pari ekaa kommenttia selviä trolleja: todellisuudessa taloudellisiin ja perhesyihin vedoten on mahdollista saada vapautus kertausharjoituksesta, nimettömän kommentti ei liity käsiteltävään asiaan ja leikkimistä/harjoittelua vaaditaan nimenomaan kovan tilanteen varalle.
    Kannattaa miettiä minkä tahon intresseissä on pyrkiä heikentämään maanpuolustustahtoa ja suomalaisten yhtenäisyyttä yleensä.

  • Res.Kers.

    Kyllä kertaukset kuuluvat maanpuolustukseen siinä missä varusmiespalveluskin. Jatkuva välinpitämättömyyden lisääntyminen ja suuret keskeytysluvut varusmiespalveluksessa kertovat karua kieltä siitä, että maanpuolustustahto on laskenut hälyyttävän alhaiselle taholle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio