Tampere

Nekalan koulu tyhjenee lopullisesti Tampereella – Vanhan rakennuksen kohtalo on yhä avoin

Esi- ja alkuopetus jatkuu Nekalassa vielä syksyllä. Koko koulu on tyhjä tammikuussa 2019.

Jari Toivonen
Nekalan koulu tyhjenee lopullisesti Tampereella – Vanhan rakennuksen kohtalo on yhä avoin

Nekalan koulurakennus kärsii sisäilmaongelmista.

Kati KalliosaariAamulehti

Nekalan koulu ja Lastentalona tunnettu Nekalan päiväkoti tyhjenevät lopuistakin lapsista tammikuuhun 2019 mennessä Tampereella. Syynä ovat sisäilmaongelmat, joihin ei ole löytynyt ratkaisua. Sisäilmaoireita on sekä lapsilla että henkilökunnalla.

Maanantai-iltana Nekalan asukkaille järjestettiin tiedotus- ja keskustelutilaisuus siitä, miten alueen palvelut jatkossa järjestetään.

Suurin osa lapsista siirretään Norssiin eli Tampereen yliopiston normaalikoululle, jonne on vapautunut tilaa lukion siirryttyä yliopistokampukselle. Jo viime syksynä Nekalan 5–6 luokat aloittivat koulunkäynnin normaalikoulussa.

–Kesän aikana valmistelemme sitä, että loputkin oppilaat siirtyvät Lounaantieltä Kuokkamaantielle, kertoi normaalikoulun johtava rehtori Kirsi-Liisa Koskinen-Sinisalo.

Ensi elokuussa luokat 3–9 aloittavat uuden lukuvuoden Kuokkamaantiellä. Nekalan 3–4-luokkalaiset sijoittuvat normaalikoulun H- ja C-siipeen. Ruokalaa laajennetaan aulatilaan ja leikkialuetta koulun etupihalle.

Alkuopetus eli eka- ja tokaluokat muuttavat vasta syysloman jälkeen lokakuun loppupuolella. Niitä varten rakennetaan väistötilat Kuokkamaantielle.

Väistötilat ovat toivottavasti tilapäinen ratkaisu, sillä suunnitelmissa on uudisosan rakentaminen Mustametsän suuntaan. Sinne tulisivat tilat alku- ja erityisopetusta sekä liikuntaa varten sekä keittiö ja ruokala.

Nekalan päiväkodin korvaa uusi Mustametsän päiväkoti, joka valmistuu keväällä 2020.

–Nekalan päiväkoti ja Nekalan koulussa toiminut esiopetus siirtyvät väistötiloihin Nekalan koulun pihalle rakennettaviin siirtokelpoisiin tiloihin, kertoi palvelupäällikkö Tanja Moisala.

Väistötila valmistuu tammikuussa 2019, mihin asti jatketaan nykyisissä tiloissa.

Tulevaisuus auki

Tampereen Nekalan koulu valmistui vuonna 1931.

Alueen asemakaava on vuodelta 1950. Kaavassa rakennusta ei ole suojeltu, mutta sillä on tiettyä rakennushistoriallista arvoa.

Nekalan koulu jää tarpeettomaksi, kun Norssin laajennus valmistuu.

Kaupunki ei vielä tiedä, mitä rakennukselle tapahtuu.

Nekalan lastentalo valmistui vuonna 1951. Myös sen kohtalo on auki.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Tuossa talossa aloitin koulunkäyntini vuonna 1958.

  • Nimetön

    Kyllä koulun joku grynderi ostaa ja todetaan, että mitään sisäilmaongelmaa ei edes ole. Tai voidaanhan rakennus purkaakin ja tilalle uusi kaava ja riittävästi rakennusoikeutta. Tosin kolossin purkaminen on niin kallista, että rakennusoikeudesta ei saa enää mitään, kun rakennusoikeuden arvosta vähennetään purkamisen hinta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio