Pirkanmaa

Näsinneula valaistaan Suomen juhlavuoden kunniaksi – Abstrakti valotaideteos näkyy kauas

Näsinneulaan toteutetaan dynaaminen, hitaasti muuttuva abstrakti valotaideteos, joka tulee näkymään kauas.

Rami Saarikorpi
Näsinneula valaistaan Suomen juhlavuoden kunniaksi – Abstrakti valotaideteos näkyy kauas

Näsinneulaan toteutetaan dynaaminen, hitaasti muuttuva abstrakti valotaideteos, joka tulee näkymään kauas.

Kati KalliosaariAamulehti

Tampereen Näsinneula valaistaan 30.11.–1.12. Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Luminous Finland 100 -valotaidekokonaisuus koostuu kuudesta massiivisesta valotaideteoksesta, jotka toteutetaan eri puolille Suomea itsenäisyyden juhlavuoden aikana. Suomalaisille tutut maamerkit, luonnon moninaisuus ja historialliset kohteet nostetaan valotaiteen avulla esille uudella tavalla.

Luminous Finland 100 -kokonaisuuden ensimmäinen teos toteutettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden avajaisiin Töölönlahdelle 31.12.2016. Valotaideteos kattoi koko Hesperianpuiston Finlandia-talolta Oopperatalolle.

Teossarja huipentuu itsenäisyyden juhlaviikolle, jolloin teokset syttyvät vuorotellen Savonlinnaan, Tampereelle, Ouluun, Kilpisjärven Saana-tunturille ja Turkuun, missä toteutetaan massiivinen valotaideteos Turun linnaan ja linnan puistoon.

Kokonaisuuden toteutuksesta ja tuotannosta vastaa Valoparta Oy ja valotaiteilija Kari Kola.

Kolan mukaan Näsinneula valikoitui osaksi Luminousta keskeisen sijaintinsa sekä mielenkiintoisen, modernin arkkitehtuurinsa ansiosta.

168 metrin korkeuteen ulottuva Näsinneula on Suomen korkein ja yksi tunnistettavimmista suomalaisista rakennuksista. Näsinneulaan toteutetaan dynaaminen, hitaasti muuttuva abstrakti valotaideteos, joka tulee näkymään kauas.


Kommentit (5)

  • H.L.Tre

    ”Tampereen Näsinneula valaistaan 30.11.–1.12. Suomen juhlavuoden kunniaksi.”
    -Onko tuossa jokin painovirhe? Ei kai vaan ole tarkoitus ollut pitää valoteosta 30.11-31.12 välisen ajan?
    -Ei tunnu millään järkevältä tehdä tuollaista teosta vain kahdeksi vuorokaudeksi.. Tai ainakin yli Itsenäisyyspäivän olisi ymmärtänyt.. Jospa joku vastaisi, tai selittäisi hieman, ettei tarvi ihmetellä? :-O

  • Nimetön

    Kyllähän tällaisen teoksen pitäisi olla näkyvillä enemmän kuin kaksi päivää, jotta sääkin voisi sattua kohdalleen.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio