Naiset maksavat miehiä vähemmän ostoksista – Toimitusjohtajan vaimon tuohtumus johti tempaukseen

Alma Median arkisto
Naiset maksavat miehiä vähemmän ostoksista – Toimitusjohtajan vaimon tuohtumus johti tempaukseen

Jukka Kurttila (keskellä, silmälasit) antaa tasa-arvotyöhön naisten ja miesten välisten hintojen erotuksen.

Anu Leena KoskinenAamulehti

Finlayson tarttuu naisten ja miesten väliseen palkkaeroon uudella kampanjallaan Suomessa. Yritys kertoo, että syyskuussa naiset maksavat euron ostoksesta 0,83 euroa.

Tekstiiliyritys Finlayson haluaa kiinnittää huomiota epäkohtaan. Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo, että kampanja syntyi hänen vaimonsa ansiosta.

–Hän oli syystäkin tuohtunut siitä, että yhä 2010-luvun Suomessa naisen euro on miesten euroa pienempi. Päätimme Finlaysonilla, että me voimme ainakin osaltamme tehdä jotain. Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää, mutta velvollisuutemme on puhua tästä epäkohdasta välittämättä siitä pahoittaako joku mielensä, Kurttila sanoo.

Käytännössä naisen euro on noin 0,83 euroa, kun vertaillaan miesten ja naisten keskipalkkoja, yritys kertoo.

–Naisten ja miesten välinen palkkaero on valitettava ja hävettävä asia Suomen kaltaisessa tasa-arvon varaan rakentuvassa yhteiskunnassa, Finlayson kertoo tiedotteessa.

Alma Median arkisto
- Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää, mutta velvollisuutemme on puhua tästä epäkohdasta välittämättä siitä pahoittaako joku mielensä, Jukka Kurttila sanoo.

- Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää, mutta velvollisuutemme on puhua tästä epäkohdasta välittämättä siitä pahoittaako joku mielensä, Jukka Kurttila sanoo.

Naiset saavat alennusta kaikista tuotteista Finlaysonin myymälöistä, pop up –myymälöistä sekä verkkokaupasta. Miehille hinnat ovat kampanjan ajan normaalit. Naisten ja miesten välisten hintojen erotus lahjoitetaan kampanja-ajalta Naisasialiitto Unioni ry:lle järjestön toimintaan palkkatasa-arvon saavuttamiseksi.

–Emme tietenkään kuvittele, että voisimme yksin ratkaista tätä epäkohtaa, mutta mielestämme asia on tärkeä tuoda yhä uudestaan esille, jotta siihen löydetään joskus myös ratkaisu.

Kampanja lanseerataan ensin Ruotsissa, Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tukholmassa järjestettävillä kaupunkifestivaaleilla jo elokuun lopussa.


Lue myös nämä


Kommentit (107)

  • Kopio

    Suoraan kopioitu Australialaisesta ravintolasta, jopa tuo hyväntekeväisyyteen lahjoitus. Siellä joka toinen viikko on naisten viikko…

  • GRBZ

    Olen ollut aika monessa yrityksessä, aika monella eri alalla, ja kaikille samaa työtehtävää tekeville on maksettu samaa palkkaa. Siis haluan konkreettisen esimerkin missä tällaista tapahtuu!?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio