Tampere

Tammerkoski tyhjennetään usean päivän ajaksi – Näin Hämeensillan remontti etenee

Tampereen Hämeensillan remontista aiheutuvat liikennejärjestelyt pysyvät nykyisellään syksyyn asti.

Joona Vainio
Tammerkoski tyhjennetään usean päivän ajaksi – Näin Hämeensillan remontti etenee

Jalankulkijoille on rajattu omat kävelyalueet Hämeensillan molemmilta puolilta.

Satu PeltolaAamulehti

Tampereen Hämeensillan remontti etenee aikataulussa. Tällä hetkellä paikalla tehdään verhouskivien purkutöitä sekä johtojen siirtoa.

Katso kopterivideolta, miltä remontti näytti:

 

Tampereen kaupungin rakennuttamispäällikkö Petri Kantola kertoo, että isoimmat työvaiheet alkavat viikolla 14.

–Tammerkoski tyhjennetään pääsiäisen jälkeen kolmeksi päiväksi, jonka aikana sillan alapuolelle rakennetaan työtaso. Kun työtaso saadaan valmiiksi, työt pääsevät todenteolla alkamaan, Kantola kertoo.

Tapio Yliaho
Ilmakuva kertoo, että Hämeensillan remonttia tehdään tällä hetkellä sillan eteläisellä puolella.

Ilmakuva kertoo, että Hämeensillan remonttia tehdään tällä hetkellä sillan eteläisellä puolella.

Purkutöitä vaiheittain

Silta puretaan kahdessa vaiheessa. Toisen vaiheen purkutyöt alkavat marras-, joulukuussa ja sillan on määrä valmistua ensi vuoden aikana.

–Työt etenevät siten, että ensin puretaan sillan eteläinen puoli ja rakennetaan uusi, lopullinen silta. Kun tämä on valmis, sillan pohjoiselle puolelle tehdään vastaavat toimenpiteet, Kantola kertoo.

Lue myös:

Miten tästä yli ensi keväänä? Uusi Hämeensilta rakennetaan kahdessa osassa

Näin Hämeensillan uusiminen etenee: Helmikuun alussa ajokaistat vähenevät lopullisesti kahteen – Tammerkoski tyhjennetään kolmeksi vuorokaudeksi

Pidempiaikainen liikennejärjestely

Hämeensillan bussiliikenne on ohjattu remontin ajaksi kulkemaan yhdellä kaistalla suuntaansa ja jalankulkijat on siirretty kulkemaan erillisiä kävelyalueita pitkin.

Liikenne kulkee ison remontin keskellä suhteellisen hyvin. Kävelyalueet on rajattu katualueesta betoniestein ja sillan eteläisellä puolella on lisäksi vanerista rakennettu seinämä työmaan puolella.

Kantolan mukaan nyt kolmen viikon ajan Hämeensillalla voimassa olleet liikennejärjestelyt pysyvät tällaisena syksyyn asti.

–Joitakin pieniä hetkellisiä muutoksia voi kuitenkin ilmetä. Tällainen on esimerkiksi sillan eteläisen puolen kävelyalueen sulkeminen hetkellisesti, Kantola tarkentaa.

Krista Karppinen
Hämeensillan liikennejärjestelyt kestävät nykyisellään ainakin syksyyn saakka.

Hämeensillan liikennejärjestelyt kestävät nykyisellään ainakin syksyyn saakka.

Välttämätön remontti

Hämeensillan vauriot tutkittiin vuonna 2015. Uusi silta päätettiin rakentaa, koska pienemmällä korjaustyöllä käyttöikää olisi 20 vuotta lisää, jonka jälkeen silta olisi pitänyt korjata jälleen.

Hämeensillan remontin on tarkoitus valmistua vuonna 2019.

Hämeensilta

Nykyinen Hämeensilta on rakennettu vuosina 1928–1929, jolloin purettiin aiempi silta ja rakennettiin työn ajaksi väliaikainen silta.

Hämeensillan rakenteet ovat terästä ja betonia. Silta on 29 metriä leveä ja 68 metriä pitkä.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • Meri

    JOka päivä jonotan bussissa pätkällä Hämeenkatu-Itsenäisyydenkatu-Teiskontie. Ajokanava on niin kapea, että koko liikenne seisoo jos edessä oleva bussi pysähtyy pysäkille. Kukaan ei pääse ohi, ei edes jos hengenhätä olisi.
    Tästä syystä myöhästyn nyt joka päivä töistä 15 min, ja olen saanut nyt varoituksen. Luultavasti saan siis potkut, sillä aikaisempaa bussia töihin ei mene sieltä missä asun. Kyllä suututtaa, sillä olen onnekkaasti samalla bussilla kulkenut samaan työpaikkaan jo kaksi vuotta.

  • Nimetön

    Samaa haluan kommentoida kun toinenkin kirjoittaja, jalankulkuväylät ovat todella liukkaat ja muhkuraiset. Eteläpuolen väylään kun ei edes aurinko pääse paistamaan ja sulattamaan jäätä, niin tilanteelle todellakin pitäisi tehdä jotain. Kulkuväylät on ahtaat ja liukkaat.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio