Koti

Muista, että vuokrasopimuksessa ei ole peruutusmahdollisuutta – Viisi tärkeää neuvoa vuokra-asuntoa etsivälle

Allekirjoita vuokrasopimus vasta, kun ymmärrät sen ehdot, muistuttaa Vuokralaiset ry huutomerkin kera.

pekka karhunen/ KL
Muista, että vuokrasopimuksessa ei ole peruutusmahdollisuutta – Viisi tärkeää neuvoa vuokra-asuntoa etsivälle

Vuokra-asunnon näytössä voi vierailla kymmenittäin asunnonhakijoita, joten hakijan on syytä valmistautua. Muista hyvät tavat ja mieti, miten jäät vuokranantajan mieleen.

Risto Malin

Jos et ymmärrä vuokrasopimuksessa jotakin, pyydä lisäaikaa. Tehty vuokrasopimus sitoo molempia osapuolia, siis myös sinua. Peruutusmahdollisuutta ei ole!

Näin isoin kirjaimin Vuokralaiset ry opastaa tiedotteessaan vuokra-asuntoa etsiviä.

Tietoja opiskelupaikoista on alkanut tippua ja vuokra-asuntoja etsitään kuumeisesti ensi syksyä varten. Vuokramarkkinoilla on juuri nyt paljon kysyntää. Miten pystyisit erottumaan joukosta ja antamaan muun muassa asuntonäytössä itsestäsi hyvän vaikutelman?

Parhaimmillaan tai pahimmillaan näytössä vierailee kymmenittäin asunnonhakijoita, vuokralaisten etujärjestö muistuttaa.

Vuokralaiset ry:n viisi vinkkiä:

1. Suosi niitä asuntoja, joita vuokranantaja esittelee itse. Samalla pääset tutustumaan vuokranantajaan ja saat tietoa yhtiöstä ja sen asioista, kuten tulevista remonteista. Kysy vuokranantajalta hänen toiminnastaan vuokrasuhteissa sekä tulevaisuuden suunnitelmista vuokrattavan asunnon osalta

2. Muista hyvät tavat näytössä. Tervehdi ja katso silmiin sekä mene ajoissa paikalle. Muista, että pukeutumisellakin kerrot itsestäsi.

3. Pyri jäämään vuokranantajan tai asuntoa esittävän välittäjän mieleen. Erityisesti tämä korostuu, mikäli näytössä on paljon asunnonhakijoita. Kerro itsestäsi lyhyesti vuokranantajalle tai asuntoa esittelevälle välittäjälle.

4. Voit myös laatia vuokranantajalle annettavan tiiviin CV:n, jossa kerrot hieman itsestäsi, harrastuksistasi, mahdollisesta työpaikastasi tai opiskeluistasi, maksukyvystä ja siisteydestä.

5. Muista myös irtisanoa vanha vuokrasopimuksesi ajoissa. Toistaiseksi voimassa olevissa vuokrasuhteissa vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kuukausi ja irtisanomisaika alkaa lain mukaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu, jos muuta ei ole sovittu.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    ”Voit myös laatia vuokranantajalle annettavan tiiviin CV:n, jossa kerrot hieman itsestäsi, harrastuksistasi, mahdollisesta työpaikastasi tai opiskeluistasi, maksukyvystä ja siisteydestä.”

    Niin tässä ollaan hakemassa ASUNTOA, ei työpaikkaa. Enpä ole ikinä kuullut jostain CV:n pykäämisestä asuntonäyttöön?!?

  • Nimetön

    ”Tehty vuokrasopimus sitoo molempia osapuolia… Peruutusmahdollisuutta ei ole!”

    Jaa, eipä sitonut tehty vuokrasopimus erästä rahanahnetta vuokranantajaa, jolle olisi pitänyt maksaa ”ennakkovuokraa” hyvin epäselvillä ehdoilla tiettyyn päivään mennessä. Väitti sitten, ettei ole saanut fyrkkaa sovitusti ja vuokrasopimusta ei ole olemassa, hänellä on uusi tyyppi tulossa. Peruuta siinä sitten muuttoautot sun muut sovitut ja aloita uusi asunnonetsintä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio