Rikos

MTV: Raisa Räisäsen katoaminen ei vanhene 20 vuodessa – tapauksen selvittäminen muuttumassa murhatutkinnaksi

Tutkinnassa on edelleen vahvoilla jo vuonna 2015 esiin tullut tutkintalinja, jonka mukaan Räisänen olisi katoamisyönään ajanut taksilla Tampereen Multisiltaan.

Poliisi
MTV: Raisa Räisäsen katoaminen ei vanhene 20 vuodessa – tapauksen selvittäminen muuttumassa murhatutkinnaksi

Raisa Räisäsen katoamisesta on tullut useita vihjeitä vuosien varrella.

Enni MansikkamäkiAamulehti

Tampereen keskustasta vuoden 1999 lokakuussa kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen selvittämistä aiotaan jatkaa murhatutkintana. Asiasta kertoi tapauksen tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen keskiviikkona nähdyssä MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa.

KRP on aiemmin tutkinut Räisäsen katoamista tappona. Tappo vanhenee rikoksena 20 vuodessa, mutta murha ei vanhene koskaan. Tämän vuoksi poliisi on päättynyt jatkaa tutkintaa murhana.

–Kyllä varmaan siinä vaiheessa, kun määräaika lokakuussa 2019 tulee umpeen, rikosnimike muutetaan murhaksi. Koska vainajaa ei ole löytynyt, emme voi myöskään päätellä onko teko tehty erittäin raa'asti, mikä murhassa on edellytyksenä, Tuominen sanoi ohjelmassa.

Lue lisää:

Raisa Räisäsen kännykkä hälytti vielä aamuyöllä – Aamulehti kokosi tapauksen uudet ja vanhat tiedot

Uusi vihje Raisa Räisäsestä – surmattiin ampumalla ja haudattiin Pälkäneelle?

Taksilla Multisiltaan

Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustasta lauantai-iltana 16. lokakuuta 1999. Poliisi on pystynyt selvittämään Raisan liikkeet katoamisyönä tarkasti kello 23.00 saakka. Sen jälkeen tiedot alkavat hämärtyä.

Puolenyön jälkeisistä tapahtumista on vain silminnäkijöiden kertomuksista muodostuvia teorioita. Niiden perusteella Raisalle on voinut tapahtua jotakin esimerkiksi Armonkalliolla, jossa kuultiin kaksi kovaa kirkaisua kahden aikaan yöllä.

Tutkinnassa on edelleen vahvoilla jo vuonna 2015 esiin tullut tutkintalinja, jonka mukaan Räisänen olisi katoamisyönään ajanut taksilla Tampereen Multisiltaan. Taksinkuljettaja otti yhteyttä poliisiin ja kertoi kuljettaneensa Räisäsen näköisen nuoren naisen yhdessä ulkomaalaistaustaisen miehen kanssa Multisiltaan, Multiojankatu 28:n kerrostalojen läheisyyteen.

Viime vuoden maaliskuussa keskusrikospoliisi tutki vihjettä, jonka mukaan tamperelainen mies olisi tunnustanut juuri ennen kuolemaansa surmanneensa Raisa Räisäsen ampumalla ja haudanneensa tämän omille mailleen Pälkäneellä. Maastotutkimukset eivät kuitenkaan tuoneet tulosta.


Lue myös nämä


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Kun vain jaksellaan odotella niin jonon jatkeeksi tulee samoin perustein ainakin Hervannan puistosurma sekä Tesoman puukotus.

  • Nimetön

    Kaikki surmat ja katoamiset pitäisi laittaa murhanimikkeen alle, mikäli eivät selviä alkuperäisen tutkinnan käynnissä ollessa. Sitten kun ruumis löydetään ja kaikenlaiset dna ja muut rikostutkinnalliset testit tehty on selviää mitä ehkä on tapahtunut ja saattaa löytyä yllättäviä ratkaisuja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio