Talous

MT: Yrityssaneeraukseen hakeutuneesta Muumikahvila-yhtiöstä on tehty rikosilmoitus – johtoa epäillään väärinkäytöksistä

Ruotsalaissijoittajat ovat tehneet Muumikahviloita pyörittävästä yhtiöstä rikosilmoituksen. Yhtiön toimitusjohtaja Sanna Kiiski aikoo tehdä myös rikosilmoituksen.

Aamulehden arkisto
MT: Yrityssaneeraukseen hakeutuneesta Muumikahvila-yhtiöstä on tehty rikosilmoitus – johtoa epäillään väärinkäytöksistä

Muumikahviloita on tällä hetkellä viisi – kolme Helsingissä, yksi Oulussa ja yksi Rovaniemellä. Kahvila oli tarkoitus avata myös Tampereella Ratinan kauppakeskukseen.

Hanna Gråsten

Muumikahviloita pyörittävä Cafe of Cartoons Oy ilmoitti viikko sitten hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Nyt Cafe of Cartoonsin kahdeksan ruotsalaista vähemmistöosakasta on tehnyt rikosilmoituksen epäillyistä taloudellisista väärinkäytöksistä ja yhtiön toiminnasta, Maaseudun tulevaisuus kertoo.

Yhtiön toimitusjohtaja ja yhtiön hallitusta johtava Sanna Kiiski on myöntänyt, että laskuja on jäänyt maksamatta ja yhtiö on velkaantunut. Tappiollisella yhtiöllä on Maaseudun Tulevaisuuden mukaan lainaa rahoituslaitoksilta yli puoli miljoonaa euroa sekä osto- ja muita velkoja lähes 600 000 euroa, minkä vuoksi yhtiö päätti hakeutua yrityssaneeraukseen.

–Olemme tehneet sen ratkaisun, koska me laajennuimme tosi nopeasti, liian aggressiivisesti.

Piensijoittajia edustavan yhtiön osakas ja viime vuoden lokakuuhun saakka Cafe of Cartoons -yhtiön hallitusta johtanut Sverker Littorin on vaatinut yhtiökokousta päättämään erityisen tilintarkastuksen järjestämisestä yhtiön tileistä ja hallinnosta.

Kiiski väitti MT:lle, ettei Littorin olisi toimittanut virallista vaatimusta erityistilintarkastuksesta hallitukselle. MT:lla on kuitenkin hallussaan sähköposti, joka todistaa toisin.

Yli kymmenen prosenttia yhtiöstä omistavat voivat vaatia osakeyhtiölain mukaan erityistilintarkastusta yrityssaneerauksen yhteydessä.

Toimitusjohtaja: Syytökset täysin absurdeja

Kiisken mukaan hän ei saanut tietoa rikosilmoituksesta etukäteen, eikä tiedä, koskeeko rikosilmoitus häntä henkilökohtaisesti.

–Olipa miten tahansa, tällaisten asioiden väittäminen julkisuudessa on panettelua, ei näin voi toimia. Me olemme tekemässä rikosilmoitusta törkeästä kunnianloukkauksesta täysin perättömistä syytöksistä, Kiiski kertoo.

MT:n saamassa sähköpostiviestissä Kiiski olisi kieltäytynyt ottamasta eritystilinpäätöstä maanantain 16.7. yhtiökokouksen kokouslistalle. Kiisken mukaan vaade on tullut vasta sen jälkeen, kun yhtiökokouskutsut on lähetetty eli sitä ei enää voitu ottaa kyseisen kokouksen asialistalle.

Virallinen vaatimus erityistilinpäätöksestä tuli Kiisken mukaan vasta eilen eli keskiviikkona.

–Siihen on vastattu, että yrityssaneerauksen yhteydessä tehdään erityistilintarkastus.

Yhtiön hallitus aikoo järjestää erityistilintarkastuksen käsittelyä varten ylimääräisen yhtiökokouksen.

Kiisken mukaan hän pystyy todistamaan MT:n jutussa esitetyt väitteet perättömiksi ja aikoo lähettää vastineen Maaseudun Tulevaisuudelle.

Kiiski huomauttaa, että hän on sijoittanut yhtiöön yli 200 000 euroa ja taannut myös yrityksen lainoja yli 400 000 eurolla.

–Syytökset väärinkäytöksistä on täysin absurdeja.

Täydennys 12.7.2018 klo 21.32: Lisätty juttuun toimitusjohtaja Sanna Kiisken kommentit


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Laajentuu sinne, laajentuu tänne, mutta ei ole yleensä mitään käsitystä yritystoiminnan kuluista. Tämä on nähty joskus ennenkin. Seuraavaksi tietenkin uutisoidaan, että hela homma kosahtaa Tampereen kippolan avaamisen osalta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio