Pirkanmaa

Mitä vierasmaalaiset panssariajoneuvot tekivät huoltoasemalla Nokialla? Videolle tallentui yli kymmenen taisteluvaunua

Kimmo Koski
Mitä vierasmaalaiset panssariajoneuvot tekivät huoltoasemalla Nokialla? Videolle tallentui yli kymmenen taisteluvaunua

Aamulehden deskin päällikkö Kimmo Koski kuvasi panssariajoneuvoja Kolmenkulman ABC:lla Nokialla.

Jussi Saarinen, Mikko NiimesAamulehti

Suomen maanteillä havaittiin lauantaina runsaasti ulkomaalaisia sotilasajoneuvoja.

Aamulehden deskin päällikkö Kimmo Koski kuvasi videolle tavanomaisesta poikkeavan näyn Nokian Kolmenkulman ABC-asemalla hieman kolmen jälkeen iltapäivällä.

Katso video:

 

Panssariprikaatin esikuntapäällikkö kertoo että ulkomaalaiset joukot ovat matkalla Arrow 18 -harjoitukseen, joka alkaa maanantaina 7. toukokuuta.

Maanteillä on tänään liikkunut ainakin yhdysvaltalaisia, itävaltalaisia ja norjalaisia joukkoja.

Pääesikunnan mukaan kalustosta liikkeellä on ollut ainakin amerikkalaisia Stryker-miehistönkuljetusvaunuja ja M1 Abrams -taisteluvaunuja.

Ulkomaiset joukot ja ajoneuvot ovat lauantaina matkalla Parolaan, jossa kalustoa kootaan yhteen. Sieltä matkaa jatketaan Niinisaloon.

Kimmo Koski
Liikkeellä on ollut ainakin amerikkalaisia Stryker-miehistönkuljetusvaunuja ja M1 Abrams -taisteluvaunuja.

Liikkeellä on ollut ainakin amerikkalaisia Stryker-miehistönkuljetusvaunuja ja M1 Abrams -taisteluvaunuja.

Panssariprikaatin johtama Maavoimien Arrow 18 -harjoitus alkaa Pohjankankaalla Niinisalossa maanantaina 7. toukokuuta ja kestää 18. toukokuuta asti.

Arrow 18:ssa harjoitellaan Maavoimien mekanisoitujen joukkojen ja aselajien yhteistoimintaa mekanisoidun joukon hyökkäystaistelussa ja yhteisissä ammunnoissa.

Lisäksi harjoitellaan eri johtamistasojen yhteistoimintaa, ilmatulenjohtoa ja Ilmavoimien lähitulitukea sekä kehitetään yhteistoimintakykyä yhdysvaltalaisten ja norjalaisten joukkojen kanssa.

Harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varussotilaita seitsemästä eri joukko-osastosta. Harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on enimmillään noin 3 200 henkilöä. Harjoituksessa on mukana noin 150 panssaroitua ajoneuvoa ja noin 300 muuta ajoneuvoa.

Suomalaisten lisäksi harjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain Eurooppaan sijoitettujen maavoimajoukkojen ratsuväkieskadroona, Yhdysvaltain merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen panssarivaunujoukkue vahvuudella noin 30 ja Norjan armeijan panssarintorjuntajoukkue.

Kimmo Koski

Harjoitusjoukot keskitetään kotivaruskunnista Kankaanpäähän ja Niinisaloon vaiheittain 7. toukokuuta aikana. Osastojen marssinopeudet ovat 50–80 km/h.

Tela-ajoneuvot siirretään harjoitusalueelle juna- ja lavettikuljetuksin.

Tielläliikkujien on hyvä varautua normaalia hitaampaan matkantekoon ja ajoittaisiin ruuhkiin. Harjoitukseen liittyy myös Maavoimien ja Ilmavoimien lentotoimintaa.

Kimmo Koski

Lue myös nämä


Kommentit (87)

  • Soso

    Kummaa touhua puljataan naton maiden kanssa yhteisiä harjotuksia..
    Että vielä liittoutumattomiako?

  • Jukka

    Suomi harjoittelee puolustusta ja Venäjä jatkuvasti hyökkäystä. Ja siitäkäkös Putinin porukat harmistuu ja hermostuu. Hienoa, että meiltä löytyy nykyisin selkärankaa 😉

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio