Ministeri Mykkänen: Venäjän tekemät laivojen pysäyttelyt ovat loppumassa – ”Viesti on mennyt läpi"

Mykkänen aikoo ottaa ongelman esille tavatessaan Venäjän varapääministerin ensi viikolla.

Kimmo Penttinen
Ministeri Mykkänen: Venäjän tekemät laivojen pysäyttelyt ovat loppumassa – ”Viesti on mennyt läpi"

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) aikoo laivojen yllätystarkastukset esille, kun tapaa Venäjän varapääministerin Dmitri Kozakin ensi viikolla Moskovassa.

Markku Saksa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) kertoo, että tuoreimpien tietojen mukaan venäläisten viranomaisten tekemät yllätystarkastukset suomalaisiin laivoihin ovat loppumassa.

Mykkänen aikoo ottaa ongelman esille tavatessaan Venäjän varapääministerin Dmitri Kozakin ensi viikolla Suomen ja Venäjän talouskomission kokouksessa Moskovassa.

Mykkäsen viesti venäläisille on, että jos Venäjä haluaa suomalaisten investoivan esimerkiksi Kiinan ja Euroopan väliseen silkkitiehankkeeseen, se edellyttää, että tällaisia laivatarkastusten kaltaisia yllätyksiä ei logistiikkaketjussa tule. Jos laiva seisoo viikon satamassa, siitä tulee iso lovi vuosikannattavuuteen.

Talouskomission tehtävänä on parantaa yritysten toimintamahdollisuuksia Venäjällä.

Mykkänen kertoo Lännen Medialle puhelimitse, että hän ei ole havainnut mitään erityistä ajojahtia Venäjän viranomaisten puolelta suomalaisia yrityksiä ja tuotteita kohtaan, mutta hän sanoo Venäjän tuonninkorvauspolitiikan olevan yhä suurempi ongelma. Se tekee hintakilpailun vaikeaksi, koska Venäjä suosii kotimaisia tuotteita tarjouskilpailuissa.

–Venäläisten valtionyhtiöiden on annettava 15 prosentin hintaetu venäläisille tarjouksille, mikä on WTO-sääntöjenkin vastaista, Mykkänen kuvaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio