Mies väitti käyttävänsä kääntöveistä auton ikkunoiden puhdistamiseen – Käräjäoikeus ei uskonut: sakkotuomio

Mies sai sakkotuomion myös väärien rekisterikilpien käyttämisestä.

Katarina Sallyla
Mies väitti käyttävänsä kääntöveistä auton ikkunoiden puhdistamiseen – Käräjäoikeus ei uskonut: sakkotuomio

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana miehen väitettä ikkunoiden puhdistamisesta kääntöveitsellä. Kuvituskuva.

Taneli KoponenAamulehti

Väärien rekisterikilpien käyttäminen autossa Tampereella toi miehelle sakkotuomion ajoneuvorikkomuksesta. Syytettä käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maaliskuussa. Haastehakemuksen mukaan mies oli kiinnittänyt autoon joko tahallaan tai huolimattomuudesta siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Teko tapahtui 28. syyskuuta viime vuonna. Mies tunnusti menettelyn.

Väärien kilpien lisäksi oikeudessa käsiteltiin myös miehen taskusta samana päivänä löytynyttä kääntöveistä. Mies kertoi poliisille käyttäneensä veistä auton ikkunoiden skrabaamiseen eli puhdistamiseen.

Syyttäjän mukaan mies on pitänyt järjestyslain vastaisesti yleisellä paikalla hallussaan toisen vahingoittamiseen soveltuvaa esinettä eli kääntöveistä. Mies sai syytteen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana miehen väitettä ikkunoiden puhdistamisesta kääntöveitsellä. Oikeus katsoi, että syyte on näytetty toteen.

Oikeus tuomitsi miehen maksamaan toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja ajoneuvorikkomuksesta 30 päiväsakkoa, joka tekee miehen tuloilla 180 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio